MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Magazin
Decembar 2022.
Izdvajamo:
Sirevi Srbije
Darovi ravnice i planine
Dodir svile
Priča o Pinot Noiru
Magična moć planine
Kopaonik - skijajnje, provod i gorska idila
Broj 45
Novembar 2022.
Izdvajamo:
Autohtono blago Srbije
Intervju: prof. dr Slavica Todić
Narandžasta revolucija
Priča o oranž vinima
Tartufi - jestivi šumski dijamanti
Najplemenitija gljiva na svetu
Broj 44
Avgust 2022.
Izdvajamo:
Miris i svežina
Degustacija vina od tamjanike
Delikatesi iz divljine
Gastro brevijar
Gastronomija je luda zabava!
Veliki šefovi: Martin Berasategi
Jul 2022.
Izdvajamo:
Drevno vino Mediterana
Priča o Malvaziji
Uparivanje ribe i vina
Kratki vodič
Od samouke kuvarice do fine dining šefice
Veliki šefovi: Ana Roš
Broj 43
Decembar 2021.
Izdvajamo:
Jubilarne nagrade
Vinarije decenije, vino decenije, restoran decenije
Domaća scena i dalje grabi napred
Top liste crvenih, belih, roze, penušavih i slatkih vina
Ugostitelji, hvala!
Gastro retrospektiva 2021.
Broj 42
Decembar 2021.
Izdvajamo:
Vino je ogledalo teroara
Intervju: Darko Matijašević
Izdržljiva loza koja je osvojila svet
Priča o kaberne sovinjonu
Raznovrsno, ukusno i drevno
Razglednica iz Gruzije
Broj 40/41
Avgust 2021.
Izdvajamo:
Sva lica belog sovinjona
Sorta koja je osvojila planetu
Pršuta i sve njene tajne
Priča o čuvenom delikatesu
Dišem i spavam sa vinom
Intervju sa Mladenom Dragojlovićem
Broj 39
Decembar 2020.
Izdvajamo:
Ljudi i vina koji su obeležili minulu godinu
Godišnje nagrade magazina Vino & Fino
Dokazi su u mehurićima
Penušava vina Srbije
I nije tako loše, zar ne?
Gastro retrospektiva
Broj 38
Novembar 2020.
Izdvajamo:
Priča o prokupcu
Upoznajte srpsku autohtonu sortu
Teran je sledeća velika stvar!
Intervju: Đanfranko Kozlović
Zašto biste odolevali?
Gastro kritika: Restoran Avala
Broj 37
Septembar 2020.
Izdvajamo:
Tajna vulkanskih vina
Šta povezuje Santorini, Azorska ostrva i Mađarsku?
Plašila sam se Mišelina!
Ekskluzivni intervju sa Anom Roš
Šansa za smederevku
Stara sorta spremna za novi život
Jul 2020.
Izdvajamo:
Dobra crvena vina iz supermarketa
Naša degustacija
Priča o začinu koji je promenio svet
Sve o biberu
Vinari protiv korone
Presek stanja u našem vinarstvu
Broj 35
Decembar 2019.
Izdvajamo:
Godišnje nagrade
Vina, vinarije i ličnosti koji su obeležili 2019.
Od pirata do hladnog rata
Sve o rumu - piću koje osvaja svet
Ona sanja recepte
Intervju sa šefom godine - Jasminom Vukašinović
Broj 34
Novembar 2019.
Izdvajamo:
Liga izuzetnih prokupaca
Degustacija najboljih vina od naše autohtone sorte
Sve tajne džina i tonika
Istražili smo piće koje je (ponovo) pokorilo svet
Gastronomsko putovanje u Argentinu
Oganj, so i meso: portret šefa Fransisa Malmana
Broj 33
Avgust 2019.
Izdvajamo:
U vinu se moraju osetiti grožđe i vinograd!
Ekskluzivni intervju sa Endrjuom Džefordsom
Sveže, hrskavo i elegantno
Tri letnje degustacije
Sve o pici
Vodič kroz jelo koje je povezalo celu planetu
Broj 32
Maj 2019.
Izdvajamo:
Dnevnik iz Belgije
Svetsko takmičenje somelijera - reportaža
Bordovske kupaže iz Srbije
Degustacija domaćih aduta
Intervju sa tvorcima Birtije kod poslednjeg zalogaja
Vesna Almog i Aleksandar Vasović - sasvim lično
Broj 31
Januar 2019.
Izdvajamo:
Vina koja su obeležila 2018.
Tradicionalne godišnje rang liste
Langouste je Langouste!
Restoranska kritika
Poraz je važniji od pobede!
Intervju sa šefom Ljubomirom Stanišićem
Broj 30
Decembar 2018.
Izdvajamo:
Intervju sa Vukom Vuletićem
Želim da najbolji somelijer sveta bude sa Balkana!
Kolumna Zlatka Živanića
Traži se konobar, živ ili mrtav!
Povratak velike sorte
Priča o grašcu
Oktobar 2018.
Izdvajamo:
Pedeset restorana u sedam dana
Specijalni broj posvećen Beogradskoj nedelji restorana
Broj 29
Jun 2018.
Izdvajamo:
Demonstracija vinske sile
Prvi Novosadski salon vina
Postao sam kuvar zbog Pola Bokuza
Intervju sa Ajkom Cimerom, Square Nine
Drevna sorta za budućnost
Priča o kadarki
Broj 28
Decembar 2017.
Izdvajamo:
Oni su obeležili godinu za nama
Tradicionalne godišnje top liste
Penušava razglednica iz Šampanje
Degustacija šampanjaca
Gastronomska kvinta
Praznična gozba uz recepte najboljih kuvara regiona
Broj 27
Oktobar 2017.
Izdvajamo:
Prokupac osvaja svet!
Proslavljen dan srpske autohtone sorte
Vuk Vuletić - prvi somelijer Srbije
Nadmetanje u Beogradu
Degustacija Pino noara
Sinonim za vinsku eleganciju
Broj 26
Jul 2017.
Izdvajamo:
Dobar otac i još bolja majka
Kaberne fran - sorta koja proživljava drugu mladost
Nedostajaće nam prokupac!
Intervju sa Metjuom Horkijem i Šerin Tan
U kuhinji budite Rimljanin!
Sve o kuvanju sa vinom
Broj 25
April 2017.
Izdvajamo:
Jedna sorta sa četiri imena
Kratošija: veliki vodič kroz sortu
Kako sam sistematski uništen od poeta
Kolumna Perice Radovića
Na Istoku nešto novo
Restoranska kritika
Broj 24
Januar 2017.
Izdvajamo:
Ljubi, ljubi, al promoterku ne gubi
Kolumna Zlatka Živanića
Vina godine
25 vina koja su obeležila 2016.
Kuvanje se ne uči na internetu!
Intervju: Mirko Stojić
Broj 23
Novembar 2016.
Izdvajamo:
Syrah ili shiraz?
Vinski leksikon
Stevo Karapandža
Razgovor sa legendom
Barmen šampion
Miloš Janošević
Broj 22
Avgust 2016.
Izdvajamo:
INTERVJU
Nikola Mladenović Matalj govori o revitalizaciji starih sorti
DEGUSTACIJA
Ocenili smo roze vina iz berbe 2015
gastro kritika
Restoran Faust
Broj 21
Jul 2016.
Izdvajamo:
DUNJE U PETROLEJU
Degustacije rizlinga
ZVEZDE MLEČNOG PUTA
Priča o autentičnim sirevima Srbije, od Sombora do Pirota
Telo je zabavni park, a ne hram!
Entoni Burdejn, najdivljiji šef na svetu
Broj 20
April 2016.
Izdvajamo:
Chianti
Kakva su vina iz najpoznatije italijanske apelacije koja se prodaju u Srbiji?
Peglanje u Pirotu
Gastronomske avanture na festivalu peglane kobasice
Alisa u zemlji gurmanluka
Vodič kroz divlje pečurke Srbije
Broj 19
Decembar 2015.
Izdvajamo:
Penušava vina Srbije
Degustacija domaćih penušavaca
Dijagonala 2.0
V & F restoranska kritika
Kada hodaš - hodaj, kada jedeš - jedi
Priča o Patinom kuvaru
Broj 18
Oktobar 2015.
Izdvajamo:
DEgustacija Prokupca
Tradicionalna sorta vraća se u Srbiju na velika vrata
Prirodna vina Srbije
Prozor u drugačiji vinski svet
Plantažama se veruje!
Intervju sa Veskom Đuričićem, prvim čovekom Plantaža 13. jul
Broj 17
Jul 2015.
Izdvajamo:
Degustacija rozea iz Srbije
Berba 2014 - i kvantitet i kvalitet
Pravi ljubitelji ne pitaju odakle je dobro vino
Izvoz srpskih vina u Hrvatsku
Potraga za savršenstvom
Điro Ono - najveći majstor sušija na svetu
Broj 16
April 2015.
Izdvajamo:
Top 18 vinskih filmova
Celuloidni snovi o vinu
Flower power
Priča o muskatima
Vinograd je kao feniks
Intervju sa vinogradarom Slavkom Kišom
Broj 15
Februar 2015.
Izdvajamo:
Degustacija za doba recesije
Najbolja vina do 700 dinara
Chateau falsifikat
Priča o najvećem vinskom prevarantu u istoriji
Zmija, pacov i 4 elementa
Gastronomski putopis kroz južni Vijetnam
Broj 14
Decembar 2014.
Izdvajamo:
Top 10 belih i crvenih vina
Selekcija najznačajnijih iz 2014. godine
Gastro retrospektiva
Restorani za svaku preporuku
Negotin je dom Kabernea
Intervju sa Nikolom Mladenovićem Mataljem
Broj 13
Septembar 2014.
Izdvajamo:
Kozji sir
Gastronomski brevijar
Garažna vina Srbije
Avangardna vinska filozofija
Lepo vaspitani divljak
Sauvignon Blanc - degustacija
Broj 12
Jun 2014.
Izdvajamo:
Istarska Malvazija
Sorta sa hiljadu lica
Hrvoje & Srba
Morska gozba u srcu Beograda
Redžepi ponovo na vrhu
Najbolji restorani sveta u 2014.
Broj 11
Mart 2014.
Izdvajamo:
Biodinamika
Nauka, moda i kravlji rogovi
Priča o parmezanu
Gastronomski brevijar
Cool hunting
Veseli kućni dodaci za otvaranje i konzumaciju vina