Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Muskat
restoran nedelje restoran nedelje muskat vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje muskat vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje muskat vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje muskat vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Muskat

Čede Mijatovića 8, Beograd
063 11 33 235
Muskat je nov, elegantan, sveden i pun potencijala, a la carte restoran sa predivnom, ušuškanom baštom i iskusnim ugostiteljem na čelu koji zna kako se radi posao. Ovakvo mesto je definitivno nedostajalo Zvezdari.

Restoran već nešto duže od mesec dana radi u mirnoj ulici na Lionu. Iza Muskata stoji prepoznatljivo lice beogradske restoranske scene, nekadašnji upravnik čuvene Madere, Saša Filić koji je ceo život maštao o trenutku kada će otvoriti svoj restoran. Kada je ugledao ovu baštu, odmah je rekao: „To je to!“ I zaista, čim kročite kroz kapiju Muskata, zaljubićete se u baštu ukrašenu rastinjem i visećim svetiljkama, sa dobrim vajbom i lepom postavkom stolova. A i unutra je veoma elegantno i lepo, svetlo i prozračno, sa diskretnim detaljima.

Muskat je svedenog enterijera i istog takvog menija koji predstavlja pažljivo odabranu selekciju jela italijanske i srpske kuhinje, sa svega nekoliko predjela i glavnih jela, par pasti i jela od ribe, i jednim (ali vrednim) desertom.

Za početak, ono što će vas možda najbolje uvesti u kuhinju Muskata je predjelo 50/50, kao kombinacija dve kuhinje – dobro iz Italije i dobro iz Srbije – a tu su i bresaola i parmezan star 24 meseca, a onda i gostiljski sir, šunka od mangulice… Možete početi i sa selekcijom patea ili tartar biftekom, buratom, grilovanim sirom ili karpaćom.

Na meniju su i domaće, ručno rađene raviole sa rikotom i spanaćem, i sa osobukom, a ne propustite ni da probate pastu sa biftekom i tartufom, sjajno posloženih ukusa i tekstura. Iz sekcije ribe, za sada, možete birati između smuđa i lososa, a uskoro će im se, kaže Saša, pridružiti i brancin da upotpuni ponudu.

Glavna jela su mesna, pripremljena od kvalitetnih namirnica i sa interesantnim i lepo uklopljenim prilozima. Tu su pačetina, biftek, piletina i mangulica koja se posebno izdvaja, tačnije sporo kuvani vrat od mangulice, sočan i ukusan, poslužen uz spaljeni karfiol sa lešnikom. I za kraj, tiramisu! Autentičan i kremast, sjajan par dobrom espresu.

Na vinskoj karti je pedesetak različitih etiketa, najviše iz Srbije, uz par vina iz Italije i regiona, a restoran može da se pohvali i finom ponudom destilata i signature koktela.

Muskat ne radi ponedeljkom.

Još dobrih restorana