Nikole Tesle 19a, Kopaonik
060 2500 547
Na nadmorskoj visini od 1770 metara smešten je ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina
Vino & Fino - La Pista - popularan, fini
a la carte restoran u hotelu Gorski na Kopaoniku, sa bajkovitim pogledom na stazu Malo jezero. La Pista je i nosilac tri kape u Gault & Millau vodiču što predstavlja kuhinju najvišeg kvaliteta, dok je
pastry šef
Dejan Veljin prošlogodišnji nosilac titule najboljeg poslastičara u pomenutom vodiču.
La Pista gostima služi klasična jela italijanske kuhinje, ali interpretirana na moderan način i sa potpisom dva šefa: Stevana Pejdanovskog i Filipa Nišića.
Namirnice se za potrebe restorana dopremaju se iz Italije, od poznatih brendova, do malih manufaktura u kojima je cela proizvodnja unapred ugovorena samo za La Pistu. Naravno, sve što Kopaonik i okolina imaju da ponude, takođe je utkano u jela.
Preko dana, ovde je jelovnik zasnovan na vrhunskim picama, pastama, rižotu i tradicionalno kuvanim jelima koja se služe na prostranoj terasi, praktično na samoj ski stazi. U večernjoj varijanti, restoran daje sve ono što očekujemo od
fine dining-a: perfektan servis, spektakularnu hranu i vina! Jelovnik je pažljivo osmišljen i prati sezonu.
Provereno dobar ovde je
vitello tonnato, napravljen baš onako kako tradicija nalaže i od prvoklasnih namirnica, kao i karpaćo od dimljenog junećeg srca sa vasabi majonezom, lepo poslaganih i suptilno dopunjenih ukusa.
Ne propustite da probate ni bistru supicu od buše, koja će vas i okrepiti i raspametiti, kao ni deserte sjajnog šefa Veljina koje izgledaju doslovno kao mala umetnička dela koja će vam možda biti malo i žao da ih pojedete. Naš favorit je tart od borovnice ukrašen listićem zlata, napravljen u čast kopaoničke borovnice koja raste na oko 300 hektara Nacionalnog parka.