Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd
060 4100 089
the.risotto.bar.bgd@gmail.com
Iako je otvoren pre samo četiri meseca,
The Risotto Bar u Bulevaru kralja Aleksandra, već se etablirao na sceni lokala brze hrane u prestonici. S tim, što Rižoto bar nije baš klasičan
fast food – ni po hrani koja se služi, ni po ambijentu u kom se jede.
Svetao i prostran lokal smešten je na samom ćošku dve ulice, sa dosta mesta za sedenje i samouslužnim konceptom. Za pultom se naručuje hrana koja se i odmah plaća, a uz račun sa sobom do stola dobićete i gedžet koji vas obaveštava kada je hrana gotova. Čekanje traje do petnaestak minuta, a obično i kraće, bez obzira što je mesto uglavnom krcato gostima i dostavljači imaju pune ruke posla.
Jelovnik je zasnovan na nekoj vrsti kompromisa između brze hrane i zdravijeg načina života. Podeljen je na dve ključne celine: rižota i paste, uz nekoliko proteinskih jela, opet sa pirinčem u glavnoj ulozi, i tri deserta, i veoma je lak za snalaženje. Ovde možete da birate između rižota u crvenom ili belom kremastom i laganom rastresitom, kako su i podeljeni na meniju, a zajedničko svim vrstama je da je pirinač znalački skuvan i da oko svežine sastojaka za pripremu jela nema kompromisa. Kuhinja je otvorena, tako da možete da vidite proces pripreme jela od trenutka kada ste ga naručili, a sama nabavka namirnica, kažu, radi se
dan za dan. U zavisnosti od preferencija, probajte
Đenovu, sa pesto sosom, kikirikijem i parmezanom ili
Komo sa pršutom i pečurkama – lepo posloženih ukusa i sa sastojcima korektnog kvaliteta za ovaj tip restorana, i poprilično izdašnim porcijama.
Takva situacija je i sa pastama, podeljene su u jelovniku po istom principu kao i rižoto, a naš favorit je
Torino, iz kategorije rastresitih i laganih, sa brokolijem, paradajzom i ljutkastim sosom koji sami prave, kao što inače rade i sa ostalim sosovima.
Rižoto bar prvo je otvoren u Nišu i Novom Sadu, pa onda i u Beogradu. Tim ljudi koji stoji iza ove priče veoma je mlad i predan poslu, svakog gosta će dočekati sa osmehom i ljubazno pomoći pri odabiru hrane, koja je, inače, sasvim pristupačna, sa pravim odnosom cene i kvaliteta.