Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Sloj
restoran nedelje restoran nedelje sloj vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje sloj vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje sloj vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Sloj

Gospodar Jevremova 9, Beograd
INSTA: sloj.beograd
Na ćošku ulica Cara Uroša i Gospodar Jevremove na Dorćolu, dijagonalno od već proslavljenog ruskog lokala TT Bistro, nalazi se Sloj, sjajno mesto koje je tek nekoliko meseci na beogradskoj sceni, a čiji su vlasnici Rusi, dvojac Lena i Paša koji se brinu o svemu, od kupovine vintidž stvari na pijacama i njihove popravke i uklapanja u enterijer, do osmišljavanja kompletne ponude.

Sloj je prostran i svetao, svedenog dizajna, na dve platforme, i sa komodom na sred lokala na kojoj su izložena peciva, uz par stolova ispred lokala. Usluga je dobra i brza, a svi zaposleni, kojih je dosta, iz Rusije su došli timski, intenzivno uče srpski i istražuju nacionalne ukuse, a sve ih odlikuje neverovatna ljubaznost. Sloj je veoma popularan i među Rusima i među lokalnom publikom, čemu u prilog govori činjenica i da se uskoro otvara na još jednoj lokaciji u gradu, na Vračaru.

U Sloju je važan svaki sloj, kako kažu iz lokala, a višeslojnost je i očigledna, od uniformi na kojima velikim slovima to I piše, preko šifre za internet do lisnate i slojevite i veoma ukusne hrane. Ovde je fokus na doručku i pecivima koje majstori ručno prave prateći sezonu. Imaju i odličan, vazdušasti francuski omlet sa škampima i parmezanom koji na sto stiže uz njihov sourdough prepečen hleb. Doručak i peciva se služe do 16 sati, a od 16 sati pa na dalje možete isprobati vrlo zanimljiva konceptualna jela, uz čašu vina, većinom low intervention etiketa iz Srbije.

Podnevni i večernji meni sadrže brioš sa morskim plodovima, pohovanu šniclu, goveđi tartar poslužen sa kroasanom i sosom od dimljenih žumanaca, tost sa crvenim kavijarom i još nekoliko interesantnih kombinacija koje su vrlo lepo servirane. Od deserata ne propustite pain suisse, švajcarsku hrskavu kiflu od lisnatog testa punjenu kremom od vanile i čokolade, kao ni novu kocku sa kokosom i borovnicom, spolja hrskavu, a unutra mekanu i napunjenu kremom od kokosa sa konfitom od borovnica.

Još dobrih restorana