Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: La Pista
restoran nedelje restoran nedelje la pista vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje la pista vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje la pista vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje la pista vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: La Pista

Nikole Tesle 19a, Kopaonik
060 2500 547
Na nadmorskoj visini od 1770 metara smešten je ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino - La Pista - popularan, fini a la carte restoran u hotelu Gorski na Kopaoniku, sa bajkovitim pogledom na stazu Malo jezero. La Pista je i nosilac tri kape u Gault & Millau vodiču što predstavlja kuhinju najvišeg kvaliteta, dok je pastry šef Dejan Veljin prošlogodišnji nosilac titule najboljeg poslastičara u pomenutom vodiču.
La Pista gostima služi klasična jela italijanske kuhinje, ali interpretirana na moderan način i sa potpisom dva šefa: Stevana Pejdanovskog i Filipa Nišića.

Namirnice se za potrebe restorana dopremaju se iz Italije, od poznatih brendova, do malih manufaktura u kojima je cela proizvodnja unapred ugovorena samo za La Pistu. Naravno, sve što Kopaonik i okolina imaju da ponude, takođe je utkano u jela.

Preko dana, ovde je jelovnik zasnovan na vrhunskim picama, pastama, rižotu i tradicionalno kuvanim jelima koja se služe na prostranoj terasi, praktično na samoj ski stazi. U večernjoj varijanti, restoran daje sve ono što očekujemo od fine dining-a: perfektan servis, spektakularnu hranu i vina! Jelovnik je pažljivo osmišljen i prati sezonu.

Provereno dobar ovde je vitello tonnato, napravljen baš onako kako tradicija nalaže i od prvoklasnih namirnica, kao i karpaćo od dimljenog junećeg srca sa vasabi majonezom, lepo poslaganih i suptilno dopunjenih ukusa.

Ne propustite da probate ni bistru supicu od buše, koja će vas i okrepiti i raspametiti, kao ni deserte sjajnog šefa Veljina koje izgledaju doslovno kao mala umetnička dela koja će vam možda biti malo i žao da ih pojedete. Naš favorit je tart od borovnice ukrašen listićem zlata, napravljen u čast kopaoničke borovnice koja raste na oko 300 hektara Nacionalnog parka.

Još dobrih restorana