Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: The Risotto Bar
restoran nedelje restoran nedelje the risotto bar vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje the risotto bar vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje the risotto bar vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: The Risotto Bar

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd
060 4100 089
the.risotto.bar.bgd@gmail.com
Iako je otvoren pre samo četiri meseca, The Risotto Bar u Bulevaru kralja Aleksandra, već se etablirao na sceni lokala brze hrane u prestonici. S tim, što Rižoto bar nije baš klasičan fast food – ni po hrani koja se služi, ni po ambijentu u kom se jede.
Svetao i prostran lokal smešten je na samom ćošku dve ulice, sa dosta mesta za sedenje i samouslužnim konceptom. Za pultom se naručuje hrana koja se i odmah plaća, a uz račun sa sobom do stola dobićete i gedžet koji vas obaveštava kada je hrana gotova. Čekanje traje do petnaestak minuta, a obično i kraće, bez obzira što je mesto uglavnom krcato gostima i dostavljači imaju pune ruke posla.

Jelovnik je zasnovan na nekoj vrsti kompromisa između brze hrane i zdravijeg načina života. Podeljen je na dve ključne celine: rižota i paste, uz nekoliko proteinskih jela, opet sa pirinčem u glavnoj ulozi, i tri deserta, i veoma je lak za snalaženje. Ovde možete da birate između rižota u crvenom ili belom kremastom i laganom rastresitom, kako su i podeljeni na meniju, a zajedničko svim vrstama je da je pirinač znalački skuvan i da oko svežine sastojaka za pripremu jela nema kompromisa. Kuhinja je otvorena, tako da možete da vidite proces pripreme jela od trenutka kada ste ga naručili, a sama nabavka namirnica, kažu, radi se dan za dan. U zavisnosti od preferencija, probajte Đenovu, sa pesto sosom, kikirikijem i parmezanom ili Komo sa pršutom i pečurkama – lepo posloženih ukusa i sa sastojcima korektnog kvaliteta za ovaj tip restorana, i poprilično izdašnim porcijama.

Takva situacija je i sa pastama, podeljene su u jelovniku po istom principu kao i rižoto, a naš favorit je Torino, iz kategorije rastresitih i laganih, sa brokolijem, paradajzom i ljutkastim sosom koji sami prave, kao što inače rade i sa ostalim sosovima.

Rižoto bar prvo je otvoren u Nišu i Novom Sadu, pa onda i u Beogradu. Tim ljudi koji stoji iza ove priče veoma je mlad i predan poslu, svakog gosta će dočekati sa osmehom i ljubazno pomoći pri odabiru hrane, koja je, inače, sasvim pristupačna, sa pravim odnosom cene i kvaliteta.

Još dobrih restorana