Početna»Novosti»Vojvođanska vina na Sajmu turizma u Beogradu
22.02.2024.

Vojvođanska vina na Sajmu turizma u Beogradu

U Vinskoj ulici predstavlja se 18 vinarija od kojih najveći broj dolazi sa Fruške gore

novost vojvođanska vina na sajmu turizma u beogradu vinski magazin vino fino
U Beogradu se od 22. do 25. februara održava 45. Međunarodni sajam turizma na kojem će posetioci, pored bogate i raznovrsne turističke ponude, moći da uživaju i u nekim od najboljih vojvođanskih vina. U Vinskoj ulici na Beogradskom sajmu, tokom trajanja ove manifestacije posvećene turizmu, predstavlja se 18 proizvođača od kojih najveći broj dolazi sa Fruške gore.

Na Beogradski sajam došle su vinarije MK Kosović, Đurđić i Kiš iz Sremskih Karlovaca, vinarije Aven i Komazec iz Inđije, Trivanović, Vinčić i Molovin iz Šida, Fruškogorski vinogradi i Vinarijum iz Banoštora, Alhemija iz Koruške kod Beočina, Sokolov zamak iz Beške, Vinarija McC, Erdevik, Mačkov podrum iz Iriga, manufaktura Spasić, Novi Slankamen i vinarije Šveljo, Vrt i Zaba iz Riđice.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine biće promovisana i jedinstvena vinska šetnja Fruška gora Walk & Wine koja će se održati 8. juna u Irigu. Prošlogodišnja vinska šetnja Fruškom gorom privukla je veliki broj posetilaca koji su na trasi dugoj 7.6 kilometara, uz šetnju fruškogorskim predelima, mogli da probaju najbolja fruškogorska vina i lokalne specijalitete na četiri punkta,