Francuski fotograf
Tijeri Godijer napavio je najbolji vinski snimak godine, po mišljenju žirija prestižnog takmičenja
Errazuriz Wine Photographer of the Year. Fotografija pod imenom
Girl After Emptying a Tank at the End of the Fermentation prikazuje mladu ženu koja odmara nakon mukotrpnog posla pražnjenja tanka za fermentaciju vina. Snimak, nastao u Burgundiji, uspeo je da dočara, navode u žiriju, posvećenost i fizičku snagu bez kojih je nemoguće napraviti vino.
- Na ovoj fotografiji nema glamura – kaže Kerolajn Kenjon, jedan od osnivača nadmetanja
Pink Lady Food Photographer of the Year, a u okviru koga se bira i najbolja vinska fotografija.
- Lice osobe na snimku ima mnogo karaktera. Ona je umorna ali pobedonosna jer zna da je dobro obavila težak posao.
Nadmetanje Errazuriz ima tri potkategorije – Places, Produce i People (Mesta, proizvod i ljudi), a Godijerova fotografija osvojila je i prvo mesto u kategoriji People. U kategoriji Places, pobedio je španski fotograf
Oskar Oliveras, sa fotografijom
Pommard Pruning, koja prikazuje paljenje starih grana vinove loze u burgundijskoj apelaciji Pomar.
Adrijan Čiti, fotograf iz SAD, osvojio je prvo mesto u kategoriji Produce, sa fotografijom pod imenom
The Eye. I ovaj snimak ima veze sa Francuskom, ali, ovoga puta, zahvaljujući tehnologiji stvaranja vina: neobična fotografija prikazuje kvasac šardonea na dnu čeličnog fermentatora.

Galeriju svih finalista ovogodišnjeg konkursa Pink Lady Food Photographer of the Year možete pogledati
na ovom linku.