U restoranu
Šaran u Zemunu upriličena je degustacija vina
Vertiz, rastućeg brenda
Slobodana Bobe Živojinovića, legende međunarodnog tenisa, uz specijalitete restorana domaćina i poznatog zagrebačkog restorana
Tač. Degustacioni meni za koji su bili zaduženi šef Šarana
Nenad Lučić i vlasnica Tača
Vesna Miletić bio je inspirisan morima, okeanima i argentinskom tradicijom vrhunskih delikatesa od mesa, a pratilo ga je sedam različitih etiketa vinarije Vertiz - od penušavca od pino noara, preko belih i roze vina do tri različita malbeka.
Prisutnima se na početku večeri obratio Živojinović, i uz koktel dobrodošlice
Vertiz Spritz napravljen od vermuta i penušavca, pozdravio goste – a koktel su odlično ispratili zalogaji od plodova mora: pate od kuvanog brancina, samosa punjena gamborom i inćunima, i losos sa vasabijem na suši pirinču.

Degustacija je nastavljena vinom
Vertiz Brut Rose od argentinskog pino noara, pa onda i belim vinima
Vertiz Sauvignon Blanc i rozeom
Vertiz Eau de Rose, rađenom od grožđa sa Goriških Brda i sa potpisom poznatog vinara
Marjana Simčića. Ovaj nežni roze odlično se upario uz rečnu ribu i rakove, a dobili smo i informaciju da je ovo jedna od poslednjih prilika u kojima ćemo ga probati, jer se, kada je roze u pitanju, u narednim berbama akcenat stavlja na provansalski stil.
Pinot Grigio, još jedna majstorija Marjana Simčića, svojim snažnim sortnim karakterom i elegancijom bio je vrhunska pratnja rižotu sa morskim plodovima i šafranom, uz dodatak zelenih štapića celera, potpuno komplementarnih sa herbalnim notama pino griđa.

U drugom delu događaja, predstavljena su i tri crvena vina – trijada vrhunskih malbeka sa različitim stilskim ekspresijama.
Estate Malbec iz inoksa, potom
Malbec Reserve odležao 10 meseci u francuskom hrastu, i, aromama crvenog i crnog voća prebogata i iznenađujuće cvetna i laka na nepcu
Vertiz Grand rezerva. Prva dva vina poslužena su uz juneće rezance, a uz poslednje na sto je stiglo vrlo ozbiljno meso: marinirani biftek sa pateom od guščje džigerice i redukovanim sosom od kakaoa, sa dodatkom pekorina i zapečenog komorača. Za predstavljanje ovih izvrsnih vina pobrinula se
Klara Čakarun, distributer Vertiza za Hrvatsku. Ona je prisutnima rekla i da je u ovoj zemlji već rasprodata početna količina Vertiz vina, kao i da je najtraženija etiketa – sovinjon blan.
Ovaj događaj bio je deo izuzetno uspešne promocije Vertiz vina po prestonicama bivše Jugoslavije, a degustaciji u Beogradu prethodila je promocija u Ljubljani kojoj su prisustvovali vodeći somelijeri ove zemlje, pronevši dalje glas o Vertiz vinima kao odličnom spoju internacionalnih sorti i regionalnog vinarstva.