Autori sjajnog restoranskog koncepta Koordinata Street, Stefan i Sara Živković, 19. marta otvoriće restoran Koordinata Beograd, u saradnji sa Hotelom Beograd koji se nalazi na uglu Balkanske i Nemanjine ulice u srcu Beograda.
Kuhinja će biti koncipirana u skladu sa Stefanovim pristupom gastronomiji, tako da je ručak planiran da se poslužuje kroz
a la carte, a večera kroz set menije, dok je nedeljom planiran nedeljni ručak. U sklopu restorana postojaće i cvećara, sa idejom da se zaokruži održivi pristup Koordinate
Šef kuhinje Stefan ŽivkovićStefan Živković je šef koji za potrebe svojih kreacija uzgaja voće i povrće, začinsko i lekovito bilje, bavi se filozofijom sezonalnosti i godišnjih doba. Pored njega, glavni baštovan je i njegova majka, a Koordinatini vrtovi se prostiru na dve lokacije gde se bašte uzgajaju organskim i održivim pristupom prateći prirodni ciklus i dinamiku. Sve što ne uzgaja ili ne proizvodi sama, Koordinata nabavlja od saradnika sa kojima deli iste vrednosti. Među njima su i druga gazdinstva, farmeri, mlekari...
Hotel Beograd - modernistički biser iz 1937. godineJoš jedna odlika koja će se preneti i na Koordinatu Beograd je ta što upravo sami kreatori imaju direktnu komunikaciju sa gostima, sa idejom da se u restoranu susreću namirnica, stvaralac i i gost.
Sve ovo odvijaće se u zgradi starog Hotela Beograd koju je sagradio industrijalac Vladimir Đorđević 1937. godine na porodičnom placu i koja je od svog nastanka prolazila i opstajala kroz razne epohe.
- Izuzetno velika čast i privilegija je biti deo takve istorije i ponovo pokrenuti prostor restorana u takvom ambijentu - govore osnivači restorana.
Prostor je dizajniran u saradnji sa Cave Urban dizajn studiom iz Sidneja i ENND arhitektonskim studiom iz Beograda sa namerom da prvenstveno dođe do izražaja arhitektura samog zdanja, koje je zidano u stilu klasične moderne.