Početna»Novosti»U petak počinje treći Weekend Food Festival
17.04.2024.

U petak počinje treći Weekend Food Festival

Od 19. do 21. aprila Rovinj će okupiti gurmane, fudije i stručnjake iz ugostiteljske branše

novost u petak počinje treći weekend food festival vinski magazin vino fino
Ovog petka, u staroj Tvornici duhana u Rovinju otvaraju se vrata trećeg Weekend Food Festivala. Od 19. do 21. aprila Rovinj će postati mesto okupljanja svih gurmana, fudija i stručnjaka iz ugostiteljske branše. Posetioce očekuju atraktivne showcooking radionice, masterklasovi, paneli, predavanja poznatih šefova i žurke na kraju dana.

Biće priče i o beogradskoj gastronomskoj sceni i o uspehu ugostiteljstva u Beogradu, i o tome će govoriti Goran Kovačević iz Atoll Hotel Management-a, Dimitrije Acevski, izvršni kuvar u grupaciji Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni menadžer hotela Hilton i Saša Pejić, CEO BQ Restaurant Group.

Govoriće se i o fenomenu MasterChef, odnosno o tome šta se događa iza svetala reflektora kulinarskih emisija i zašto su postale toliko popularne. O tome će govoriti šef Filip Ćirić, vlasnik Home i jedan od članova žirija MasterChef Srbija, Dinko Paleke, izvršni producent MasterChef Hrvatska i Ivana Bekavac, sous chef u emisiji Hell’s Kitchen Hrvatska.

Zašto je danas teško naći konobara, zašto pravi konobar nije i ne može biti samo osoba koja donosi i odnosi hranu i piće, nego mora da bude i trgovac i psiholog koji zna granicu između želja i mogućnosti realizacije - otrkrićemo na panelu pod nazivom Njegovo veličanstvo – konobar.Osim predavanja i panela u salama Tvornice, deo programa Weekend Food Festivala ove godine održavaće se i u dodatnim prostorijama, a jedan od njih biće i Make It Count Bar u kome se pripremaju Coffee Talk s Nikom Orosijem, vlasnikom Eliscaffea, Wine talk s Irenom i Brunom Trapan iz Trapan Vina, kao i Rakija Talk sa Dejanom Veljovićem i gostima.

Održaće se i takmičenje mladih kuvara METRO Junior Top Chef koji će kuvati pred žirijem, a pobednike očekuju vredne nagrade, uključujući i mogućnost usavršavanja i stažiranja kod šefa Alehandra Serana, najmlađeg šefa s Mišlenovom zvezdom u Španiji koji je i jedan od panelista na Weekend Food Festivalu.

Poseban naglasak ovogodišnjeg festivala je na Weekend Food Marketu, otvorenom za sve posetioce koji će moći da uživaju u bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela.

Sve informacije o programu festivala potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala i u aplikaciji MY.Weekend powered by Good-to-go. Aplikacija sadrži sve najvažnije informacije o festivalu i programu i nudi mogućnost izbora favorita ili prijava za učestvovanje na masterklasovima, kao i kreiranja potpuno personalizovanog rasporeda praćenja festivala.