Početna»Novosti»Treći Weekend Food Festival – najukusniji do sada
19.03.2024.

Treći Weekend Food Festival – najukusniji do sada

Velika novina festivala u Rovinju je to da će gastronomski deo biti otvoren za posetioce, dok će se ulaz naplaćivati za predavanja i radionice

novost treći weekend food festival najukusniji do sada vinski magazin vino fino
Radionice sa kuvanjem, food market sa jedinstvenom ponudom, predavanja i masterklasovi, poznati šefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obeležiće ovogodišnji, najambiciozniji do sada Weekend Food Festival u Rovinju. Rovinjska stara Tvornica duhana će tako ponovo biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije, a najveća novost je da će deo festivala biti otvoren za posetioce koji žele da uživaju u ponudi hrane, dok će se ulaz naplaćivati za predavanja i radionice.

Kako je najavljeno, Weekend Food Festival ove godine će biti fokusiran na izazove sa kojima se suočava gastronomska scena, kao i na temeljne vrednosti koje doprinose njenom kvaliltetu.

-Odlučili smo da pozovemo vrhunske stručnjake iz sveta i regije kako bismo otvoreno raspravljali o stvarnim problemima s kojima se gastronomska scena suočava. Želimo da podstaknemo dijalog o povezanosti gastronomije sa poljoprivredom, distribucijom i trgovinom, kao i da doprinesemo razvoju kvalitetnije gastronomske scene – rekao je Tomo Ricov, direktor programa festivala.

Među gostima u Rovinju biće brojni domaći i regionalni šefovi, među kojima je i naš Filip Ćirić, šef restorana Homa i sudija u emisiji MasterChef. Dolaze i Janez Bratovž, legenda slovenačke kulinarske scene, Paul Ivić, šef jednog od retkih vegetarijanskih restorana sa Mišlenovom zvezdicom, vodeći hrvatski šefovi Ante Udovčić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i šefice Ivana Bekavac i Katarina Vrenc, potom hotelijer, restorater i vinar Boris Šuljić...

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je hotelska grupa Maistra, čiji su predstavnici još jednom potvrdili svoje zadovoljstvo zbog toga što učestvuju na festivalu koji okuplja ugledna imena svetske gastronomske scene.

- Rovinj se, sa svojom prepoznatljivom tradicijom i kulturom i gastronomskom reputacijom i činjenicom da je nosilac prve Mišlenove zvezdice u Hrvatskoj, ističe kao savršena destinacija za održavanje ovakve vrste događanja – istakao je je David Flam, direktor marketinga Maistre.

- Pridružite nam se od 19. do 21. aprila na Weekend Food Festivalu i zajedno istražimo, uživajmo i povežimo se u čaroliji gastronomije – pozivaju organizatori ovog važnog regionalnog događaja.

Ulaznice za Weekend Food Festival su u prodaji na www.weeekendfoodfestival.com, a sve novosti mogu se pratiti i na oficijelnim fejsbuk i instagram stranicama.