Početna»Novosti»Tikveš je predstavio novu generalnu direktorku
21.11.2023.

Tikveš je predstavio novu generalnu direktorku

Vest o angažmanu Branke Slaveske na čelnoj poziciji u najvećoj vinariji Severne Makedonije objavljena je na 14. Festivalu mladog vina

novost tikveš je predstavio novu generalnu direktorku vinski magazin vino fino
Svetozar Janevski i Branka Slaveska
U Kavadarcima, u sedištu vinarije Tikveš, po četrnaesti put održan je Festival mladog vina, kome su prisustvovale brojne javne ličnosti, poslovni ljudi i saradnici i partneri ove vinske kuće. Gosti su imali priliku da degustiraju mlada vina sa odabranih mikrolokacija.

Predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš Svetozar Janevski predstavio je i novu generalnu direktorku Branku Slavesku, koja će na ovu funkciju stupiti od početka 2024. godine.

- Kao vodeća vinarija u regionu, fokusirani smo na implementaciju inovacija i na digitalizaciju u okviru procesa transformacije u zelenu vinariju i u skladu sa našom strategijom održivog razvoja. Konstantno ulažemo u unapređenje svih segmenata poslovanja, a upravo smo imali priliku da svoja iskustva i znanja podelimo na najvećem regionalnom sajmu Wine Vision by Open Balkan. Promene nisu jednostavne, ali su ključne za obezbeđivanje održivog razvoja, a za to su nam potrebni pravi lideri. Zato dajemo poverenje Branki Slaveski, koja će svojim impresivnim međunarodnim profesionalnim iskustvom dati značajan doprinos ispunjenju naših ciljeva - rekao je Janevski u obraćanju gostima u Kavadarcima.

Slaveska ima bogato međunarodno iskustvo, sa više od 25 godina rada na rukovodećim položajima na nekoliko različitih tržišta kao što su Rusija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Italija. Karijeru je započela u Pivari Skoplje, a tokom 2005. i 2006. godine bila je komercijalni direktor vinarije Tikveš. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu u Skoplju i magistrirala menadžment i poslovnu administraciju na Univerzitetu u Šefildu.

Festival mladog vina i ove godine imao je humanitarni karakter, a gosti su imali priliku da upute donacije SOS Dečijem selu i muzičkoj školi Enterprajz, što je svojevrsna najava podrške koju će Tikveš pružiti razvoju mladih muzičkih talenata. Pored uživanja u mladim vinima, posetioce festivala zabavljali su i muzička grupa Ringtones i internacionalna grupa Barcelona Gypsy Balkan Orchestra, kao i više di-džejeva.

Deo atmosfere na Festivalu mladog vina