Početna»Novosti»Street Food Week: Od Sarajeva do Havaja
04.09.2023.

Street Food Week: Od Sarajeva do Havaja

Festival ulične hrane na Kalemegdanu okuplja predstavnike više od deset zanimljivih gastronomskih tradicija

novost street food week od sarajeva do havaja vinski magazin vino fino
Na Kalemegdanu u Beogradu u toku je Street Food Week festival, na kome posetioci do 10. septembra mogu probati delikatese iz više od deset različitih street food kuhinja. Festival se odvija na prostoru oko Ribareve česme i Muzičkog paviljona, od ponedeljka do četvrtka od 12-23h i od petka do nedelje od podneva do ponoći.

Ove godine su najveća atrakcija gosti iz regiona koji dolaze u okviru premijernog programa The Taste of Open Balkan, koji promoviše gastronomsku fuziju Balkana kroz zajedničke namirnice, kulturu i tradiconalna jela koja se serviraju u formatu ulične hrane. Pored gostiju iz Severne Makedonije, tu je ćevabdžinica Nune iz Sarajeva, kao i restoran Foxy koji dolazi iz Istanbula, sa sjajnim jelima nastalim u fuziji različitih mediteranskih kuhinja. Tu su i atraktivni predstavnici kineske i jamajčanske kuhinje, potom havajski poke (činija sa različitim, mahom sirovim sastojcima koji stvaraju aromatičnu i šaroliku celinu), smeš burgeri i naši nacionalni specijaliteti.

- Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih gastro festivala u regionu, koji tokom deset dana poseti preko 100 000 posetilaca - izjavio je Miloš Vukšić, izvršni producent Beofesta, koji je organizator ove manifestacije.

U pratećem programu festivala, pored muzičkih nastupa, organizovana su takmičenja u stonom tenisu i pikadu, karaoke obračun, pab kviz, bazar odeće i praćenje sportskih dogadjaja na velikom platnu. Festival traje do nedelje 10. septembra, kada će tokom završnog vikenda biti organizovan CRS panel.

Manifestaciju su podržali Privredna komora Srbije i kompanije Mastercard, Mozzart, CocaCola i Glovo Srbija.