Početna»Novosti»Splav Lefer: tropska atmosfera na Savskom keju
02.04.2024.

Splav Lefer: tropska atmosfera na Savskom keju

Restoran je inspirisan Balijem i to se vidi i u meniju i u uređenju prostora

novost splav lefer tropska atmosfera na savskom keju vinski magazin vino fino
Na Savskom keju, na Novom Beogradu, od skora radi splav LeFer, sa veoma zanimljivim, tropskim ambijentom u boho stilu i krovom koji se otvara - i nema šanse da ga ne primetite sa šetališta.

Restoran je otvoren tek tri nedelje, ali deluje kao da se osoblje već dobro uhodalo. Usluga je dovoljno brza, konobari uigrani, a kuhinja sasvim dobra. Na njenom čelu je talentovani mladi šef Pavle Gordić koji priprema jela internacionalne kuhinje uz par lokalnih favorita poput pljeskavice sa dimljenim ramstekom i čedar sirom koja se služi uz sos od kajmaka i parmezana.

Na jelovniku ima i jela inspirisanih Balijem, budući da je ovo ostrvo bilo inspiracija i u uređenju prostora, poput indonežanske supe od manga, kokosovog mleka i gambora ili jela Beef Rendang, odnosno kuvane junetine u kokosovom mleku uz pirinač sa kurkumom i lepo posloženim začinima.

Što se tiče pića, ovde je akcenat pre svega na koktelima, i to na preko četrdeset autorskih koktela, dok su vina vinarije Šapat posebno izdvojena iz vinske karte s obzirom na to da imaju i svoj prostor u restoranu za čuvanje i izlaganje vina.