Početna»Novosti»Rekonstrukcija rinflajša – izazov za šefove iz regiona
03.04.2025.

Rekonstrukcija rinflajša – izazov za šefove iz regiona

Vino & Fino i ove godine podržava regionalni gastronomski izazov Challenge rekonstrukcija, ovog puta posvećen pomalo zapostavljenom gastro biseru

novost rekonstrukcija rinflajša izazov za šefove iz regiona vinski magazin vino fino
Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da naš magazin Vino & Fino i regionalni gastronomski izazov Challenge rekonstrukcija nastavljaju zajedničku misiju promocije gastronomske i vinske kulture u regionu.

Na koji način će najkreativniji šefovi regiona odgovoriti izazovu modernizacije i rekonstrukcije tradicionalnog rinflajša, pomalo zapostavljenog gastro bisera i omiljenog jela cara Franca Jozefa, saznaćemo u Mokrin House, 17. maja, kada se održava finale drugog po redu gastro izazova - Challenge rekonstrukcija/Rinflajš.

KO JE ŽIRI?

Najbolje izvedbe troje kandidata, kao i pobednika, izabraće stručni žiri sastavljen od vrhunskih gastro profesionalaca, influensera i poznavaoca gastronomije. Četvrti finalista je Wild Card - osigurano mesto za jednu šeficu, kao podrška većoj vidljivosti fantastičnih žena u vrhunskoj gastronomiji.

Rinflajš može i ovako da izgleda!

Žiri čine Tom Gretić, šef i popularni domaćin TV formata HELLS Kitchen Hrvatska, Pavle Branković Paqito, vodeći food influenser i vlasnik brenda Pizzagram, Jasmina Šupeljak, novinarka, spisateljica i uticajna influenserka, Zoran Ostojin, dugogodišnji ugostitelj i vlasnik restorana Trofej i Etno sela Tiganjica kod Zrenjanina, Vladimir Kučera, pobednik prve CHALLENGE REKOSTRUKCIJE/SARMA i vlasnik restorana molekularne kuhinje Delirium Silence u Beogradu i Nataša Šešić, uspešna preduzetnica i zaljubljenica u gastronomiju.

KO SE I KAKO TAKMIČI?

Poziv zainteresovanim kuvarima otvoren je na sajtu: www.challengerekonstrukcija.com i Instagram profilu: challenge_rekonstrukcija2.0

Rok za prijavu je kraj aprila meseca. Stručni žiri izabraće najbolje izvedbe, a kandidati će se 17. maja uživo takmičiti u Mokrinu. Četvrti finalista je Wild Card.

Takođe, novine u odnosu na prvi Sarma Challenge su i dve panel diskusije pod nazivom Između tradicije i inovacije i Od kafane do Mišlenove zvezde, na kojima će govoriti ozbiljni poznavaoci domaće i svetske gastro scene.