Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da naš magazin
Vino & Fino i regionalni gastronomski izazov
Challenge rekonstrukcija nastavljaju zajedničku misiju promocije gastronomske i vinske kulture u regionu.
Na koji način će najkreativniji šefovi regiona odgovoriti izazovu modernizacije i rekonstrukcije tradicionalnog rinflajša, pomalo zapostavljenog gastro bisera i omiljenog jela cara Franca Jozefa, saznaćemo u
Mokrin House, 17. maja, kada se održava finale drugog po redu gastro izazova - Challenge rekonstrukcija/Rinflajš.
KO JE ŽIRI?Najbolje izvedbe troje kandidata, kao i pobednika, izabraće stručni žiri sastavljen od vrhunskih gastro profesionalaca, influensera i poznavaoca gastronomije. Četvrti finalista je
Wild Card - osigurano mesto za jednu šeficu, kao podrška većoj vidljivosti fantastičnih žena u vrhunskoj gastronomiji.
Rinflajš može i ovako da izgleda!Žiri čine
Tom Gretić, šef i popularni domaćin TV formata HELLS Kitchen Hrvatska,
Pavle Branković Paqito, vodeći food influenser i vlasnik brenda Pizzagram,
Jasmina Šupeljak, novinarka, spisateljica i uticajna influenserka,
Zoran Ostojin, dugogodišnji ugostitelj i vlasnik restorana Trofej i Etno sela Tiganjica kod Zrenjanina,
Vladimir Kučera, pobednik prve CHALLENGE REKOSTRUKCIJE/SARMA i vlasnik restorana molekularne kuhinje Delirium Silence u Beogradu i
Nataša Šešić, uspešna preduzetnica i zaljubljenica u gastronomiju.
KO SE I KAKO TAKMIČI?Poziv zainteresovanim kuvarima otvoren je na sajtu:
www.challengerekonstrukcija.com i Instagram profilu:
challenge_rekonstrukcija2.0Rok za prijavu je kraj aprila meseca. Stručni žiri izabraće najbolje izvedbe, a kandidati će se 17. maja uživo takmičiti u Mokrinu. Četvrti finalista je Wild Card.
Takođe, novine u odnosu na prvi Sarma Challenge su i dve panel diskusije pod nazivom
Između tradicije i inovacije i
Od kafane do Mišlenove zvezde, na kojima će govoriti ozbiljni poznavaoci domaće i svetske gastro scene.