Početna»Novosti»Pietra je zvanično najbolja picerija u Srbiji
13.05.2024.

Pietra je zvanično najbolja picerija u Srbiji

I ove godine, dve beogradske picerije, Majstor i Margarita i Pietra, našle su se na listi 50 Top Pizza, na 37. i na 32. mestu

novost pietra je zvanično najbolja picerija u srbiji vinski magazin vino fino
Danas je u Madridu objavljena lista 50 najboljih picerija u Evropi izvan Italije za 2024. godinu u autoritativnom izboru 50 Top Pizza. Ove godine, dve beogradske picerije Majstor i Margarita i Pietra našle su se na njoj, dok je za najbolju piceriju u Srbiji proglašena Pietra. Tu titulu je već tri godine zaredom nosila Majstor i Margarita. I rang ove dve picerije se izmenio dosta u odnosu na prethodne godine – Pietra je sada, prvi put, ispred Majstora i Margarite, na 32. mestu, a Majstor i Margarita zajedno sa berlinskom picerijom Future Neapolitan Pizza deli 37. mesto. Majstor i Margarita je prošle godine bila bolje rangirana u odnosu na ovu, na 33. mestu, a Pietra se popela za čak 7 pozicija u odnosu na 2023. sa 39. mestu na 32.

Najboljom picerijom u Evropi izvan Italije ove godine proglašena je londonska picerija Napoli on the Road, dok su prošlogodišnji pobednici, Sartoria Panatieri, sada na drugom mestu, a zagrebački Franko's Pizza & Bar je na 14. mestu ove godine.

Predstavnici Pietre na ceremoniji u Madridu