Sada je i zvanično!
Osteria Mozzarella, poznati novobeogradski restoran italijanske kuhinje, odnedavno posluje i u regionu, i to u Istočnom Sarajevu. Prvi izveštaji govore da restoran radi sa velikim uspehom.
Baš kao i u Beogradu, i u Istočnom Sarajevu restoran je gotovo uvek pun. Nalazi se tik uz jezero u Lukavici u Istočnom Sarajevu, i veći je od restorana u glavnom gradu Srbije. Sve ostalo je uglavnom isto, počev od enterijera, za koji su se, kako kaže Željko Pavlović, menadžer prestoničkog restorana, potrudili da se ne razlikuje od onog u Beogradu.
I ponuda hrane je ista, jedino se jela prave u dve varijante, iz verskih razloga, i potpisuje ih, kao i u Beogradu, šef Dejan Stanković koji je i radio kompletnu obuku kuvara.
Vinska karta je u odnosu na beogradsku dopunjena etiketama iz Bosne i Hercegovine.
Priprema paste u koturu parmezana - zaštitni znak restorana Osteria Mozzarella