Početna»Novosti»Održan Food Talk u Beogradu
20.10.2023.

Održan Food Talk u Beogradu

Akteri domaće ugostiteljske i vinske scene okupili su se u Dorćol Placu

novost održan food talk u beogradu vinski magazin vino fino
Regionalna konferencija Food Talk posvećena gastronomiji, a koja se održava od 2013. godine, ove godine okupila je u Dorćol Placu poznate domaće restoratere, somelijere, blogere...

Svoje iskustvo o gastronomiji i restoraterstvu na pet panela tokom celog dana preneli su poznati domaći ugostitelji među kojima i Nikola Rosić iz popularnog lokala brze hrane Thyme Street Food & Breakfast, Filip Ćirić, vlasnik restorana Homa i Homa Bistro i Goran Kovačević, ugledni hotelijer.

Konferencija je završena panelom La Traviata na kome su vodeći regionalni vinski stručnjaci govorili o novoj vinskoj publici i domaćim etiketama vina koje polako osvajaju svet. Panel je vodio Igor Luković, glavni i odgovorni urednik magazina Vino & Fino, a o vinskim temama pričali su Danijela Radeč, predsednica nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore Aleksandar Marinković, somelijer koji stoji iza veoma popularnog Instagram profila Dnevna doza vina, Tomislav Ivanović, vinski bloger, Predrag Gavrilović, somelijer u restoranu Legat 1903 i Ian Bankroft, pisac. U publici je bio i Miroslav Kovačević, vlasnik vinarije Kovačević koji se na kratko uključio u panel i osvrnuo na srpske sorte vinove loze koje postaju sve značajnije na svetskoj vinskoj sceni.