Još samo dva dana ostalo je do Eat Belgrade –
2. Beogradske gastronomske konferencije! Ovo veliko dešavanje u dorćolskim Silosima, u okviru manifestacije
Belgrade Restaurant Show, počeće u 11:00, a goste očekuju izvrsna hrana, show cooking, muzika, sjajna pića, i još bolji razgovori sa akterima domaće i regionalne scene, od šefova do medijskih ličnosti. Donosimo vam program panela u Sali 2 Silosa, sa četiri uzbudljiva razgovora na sasvim različite i intrigantne teme.
Restoranske kuhinje i dalje se doživljavaju kao mesta kojima muškarci dominiraju. O tome da li su žene uspele da se izbore za svoje mesto u restoranskom biznisu, koja ih iskušenja tu čekaju, kakav je odnos kolega prema prema njima i o mnogo čemu još govoriće se na panelu Žene su za kuhinju! koji će se održati u 12:00, sa gošćama
Jasminom Vukašinović (Jasmin A Maslina), Anđelom Risimić (Salon 5a) ii Blankom Zolak (New Balkan Cuisine).
Visoka kuhinja ušla je u novu etapu razvoja u našoj zemlji: standardi hrane, servisa i namirnica neprestano rastu, pojavljuju se novi, ambiciozni restorani, i čeka se prva Mišlenova zvezdica. Na tribini Preko trnja do zvezda govoriće se o tome da li se fine dining isplati i kako stići do najvećih ugostiteljskih počasti, a reč će imati
Nikola Stojaković (Fleur de Sel), Filip Ćirić (Homa), Nenad Lukić (Restoran 27) i Mario Mandarić (Noel, Hrvatska). Početak panela je u 14:00.
Živimo u vremenu mešanja najrazličitijih formi komunikacije – influenseri rade jedno, klasični mediji drugo, a brzi i prodorni internet mediji nešto sasvim treće, i ponekad je teško razabrati se u ovoj kakofoniji. Učesnici panela Gastronomija, kritika i mediji osvetliće današnji trenutak u razvoju medija, sa fokusom na hranu. Učestvuju:
Peđa Kresojević – gastro kritičar, Luka Peranić (Kult plave kamenice), Svetislav Stojanović (CafeBar & Restoran), Branka Gajić (Blic). Panel se održava u 16:00.
Jesen je vreme za tartufe, a sve tajne srpskog tartufa otkriće nam mala ali vrhunska ekipa:
Branislav Krstić (New Balkan Cuisine) i Milan Ivušić, trgovac tartufima, uz moderatora Igora Lukovića. Priču o tartufima pratiće The Real Truffle Experience,
show cooking događaj koji će voditi šef
Nikola Stojanović (Fleur de Sel) od 18:15-19:00. Poslednji panel dana u Sali 2 Silosa počinje u 18:00.
Ulaznice za Beogradsku konferenciju i program unutar Silosa kupuju se na samom ulazu u Silose. Cena celodnevne ulaznice je 4.900 dinara i omogućava prisustvo na svim panelima i radionicama, kao i u svim dešavanjima u festivalskom prostoru ispred Silosa. Uz kupljenu ulaznicu, svaki posetilac dobija narukvicu koja mu omogućava kupovinu hrane i pića na samom festivalu, čašu za konzumaciju pića i token u vrednosti od 300 dinara.
Ulaznica za gastronomski festival ispred Silosa košta 1.000 dinara, a u paketu za konzumaciju dobijate festivalsku narukvicu koja omogućava kupovinu na samom festivalu, čašu za konzumaciju pića i jedan token u vrednosti od 300 dinara. Na festivalu neće biti moguće plaćanje karticama.
Eat Belgrade održava se uz sponzorstvo kompanija METRO, IQOS, Dimello, Comp Comerc i Telekom Srbija, a filmovi se prikazuju uz podršku kuće Taramount Film.
Vidimo se na EAT Belgrade festivalu, svi ste pozvani!