Insolita, jedini restoran italijanske kuhinje u popularnom Gastrošoru otvoren je pre tri godine, ali se nije preterano proslavio u prestonici, iako je hrana od početka ovde bila korektna. Restoran je poprilično loše poslovao u poslednje vreme, a i sama lokacija, koja nije preterano omiljena kada je tmurno i hladno vreme, verovatno je doprinela da se unesu vrlo dobrodošle promene u rad ovog lokala sa velikim potencijalom.
Sada se ovde služe jela italijanske kuhinje, ali pomalo u bistroovskom maniru. Novi menadžer je
Miloš Savić koji je skoro deceniju radio u poznatim prestoničkim konceptima
Toro Latin Gastro bar, Ambar i Burrito Madre. U Insolitu je, kako kaže, došao sa ciljem da od nje napravi restoran u koji će se gosti rado vraćati, sedeti dugo, isprobavati vina i hranu, i uživati u džez svirkama.

- Želim da se gosti ovde osećaju kao kod kuće i da po pristupačnim cenama mogu da jedu kvalitetnu hranu i piju dobra vina. Radićemo i razne akcije u budućnosti, a već od predstojeće srede u Insoliti će se služiti sve pice po upola nižim cenama – kaže Miloš Savić.
Novi šef kuhinje je Marko Mitrović koji je u novom ruhu restorana pripremio novi jelovnik koji će ugledati svetlost dana ove nedelje. Na njemu će se naći razni mediteranski specijaliteti od kojih smo neke bili u prilici da probamo pre svih.
Za početak, domaća pašteta od kozica i škampa sa pravom merom citrusa, pa onda i interesantan tartar od cvekle poslužen sa straćatelom, „paketiće“ od tikvica i mocarele, razne paste i naravno pice iz peći na drva – klasici sa posebnim tvistom koje priprema pica majstor Lazar Ilić – od malo drugačije vegetarijane sa sušenim povrćem iz ulja do pice sa kobasiciom i sosom od bifteka.
Hranu ovde prati vinska karta sačinjena najviše od italijanskih i srpskih vina, a u novoj postavci enterijer nije menjan – restoran se nalazi u dosta velikom, savremeno uređenom prostoru, sa baštom u koju može da stane 300 gostiju i koja je jedan od najjačih aduta ovog mesta.