Sunce, sjajna klopa i druženje pod otvorenim nebom, dobro vino i naravno, još bolja sarma – ukratko, tako je bilo u subotu u Mokrinu na finalu takmičenja za najbolju sarmu, prvog
Sarma Challenge-a!Celodnevno druženje u predivnom ambijentu
Mokrin House-a proteklo je u sjajnoj atmosferi, a prema rečima organizatora i idejnog tvorca takmičenja,
freelance kuvara Srđana Jerinkića, broj okupljenih na finalu prevazišao je sva očekivanja.
I ljudi je zaista bilo baš dosta, kuvara, fudija i gastronoma, influensera i profesionalaca iz ugostiteljske branše. Žiri su
činili Branko Babić (predsednik), food bloger i vlasnik Pizzagrama
Pavle Branković Paqito, Zoran Ostojin iz etno sela Tiganjica,
Ivana Golubović iz Korpa marketa I
Ivan Kiralj,
sous chef Korpa deli bistroa. Ocenjivali su izgled sarme, ideju, kvalitet namirnica, tehnike pripreme, dovitljivost i kreativnost, a tada su i prvi put i probali sarme pet finalista.
Sva predstavljena jela napravljena su zanimljivo i dovitljivoNajbolju rekonstrukciju sarme, saglasan je bio žiri, izveo je šef
Vladimir Kučera iz beogradskog restorana
Delirium Silence. Njegova sarma je bila bolja u odnosu na jela rugih četvoro finalista, jer je, kako je žiri prokomentarisao, jedino on zapravo odgovorio zadatku i u njegovoj sarmi osetio se ukus kiselog kupusa. Svojom rekonstruisanom sarmom, Kučera je pobedio kuvare Marka Borotu, Mihajla Vukovića, Vuka Kokana i Vuka Miljanovića.
Svi finalisti su dobili vredne nagrade, a online takmičenje za najbolju rekonstrukciju sarme trajalo je od 15. novembra na društvenoj mreži instagram, dok je pet finalista izabrano 25. decembra 2024.
Vizuelno upečatljiva rekonstruisana sarma Marka Borote