Čuveni Mišlenov vodič se vratio u Austriju koja od 2009. nije imala svoj zaseban vodič, a jedan od najpoznatijih bečkih restorana
Steirereck ovenčao se trećom zvezdom u najnovijem izdanju vodiča čime je prestonica Austrije dobila drugi restoran sa maksimalne tri zvezde Prvi je bio restoran Amador koji je drugu zvezdu osvojio 2017, pa zatim i treću 2019. godine, a koju je zadržao i u novom izdanju vodiča za Austriju.
Restoran Steirereck nudi visoku gastronomiju u futurističkom ambijentu sa fokusom na izvanrednoj hrani, a prepoznatljivi su po perfektnom servisu i takozvanim, vrlo raskošnim vozovima hleba i sira.
Restoran Steirereck ovenčao se trećom Mišlenovom zvezdicom- Dizajn ovog mesta je pravi magnet za oči! Zgrada koja se nalazi u gradskom parku ima gotovo futuristički izgled. Unutra je sve svetlo, jasno, moderno i elegantno, a kroz prolaz možete pogledati u kuhinju. Pametan raspored prostora stvara opuštenu, mirnu atmosferu. Osim toga, osećate se prijatno zbog izuzetno ljubaznog i veoma profesionalnog osoblja koje od samog početka daje osećaj dobrodošlice. Ovde treba pomenuti Birgit Rajtbauer kao domaćicu
par ekselans, kao i vrhunske preporuke vina somelijera Renea Antraga. To je savršen pratilac za jedinstvenu, kreativnu i često iznenađujuću kuhinju Hajnca Rajtbauera i Majkla Babeka. Za ručak i večeru postoji meni od šest ili sedam sledova, a uveče i odličan izbor
a la carte jela, dok za ručak možete sami da odaberete meni od 4 ili 5 sledova. Apsolutni
must-see, poznat širom grada: voz za hleb i voz za sir – oba se strastveno objašnjavaju – tako su Mišlenovi inspektori opisali bečki restoran Steirereck.
Mišlenov vodič za Austriju je izlazio od 2005-2009. godine, nakon čega je izdanje ukinuto a restorani u Beču i Salcburgu recenzirani su u kolektivnom izdanju MICHELIN Guide Main Cities of Europe. Ova praksa obustavljena je 2020. godine, kada su Beč i Salcburg postali destinacije koje se ocenuju individualno, a ne u okviru kolektivnog vodiča.