Početna»Novosti»Masterklas o vinima Balkana na sajmu Vinitaly
12.04.2024.

Masterklas o vinima Balkana na sajmu Vinitaly

U okviru zajedničkog nastupa vinara iz zemalja Otvorenog Balkana na sajmu VinItaly u Veroni, biće održan i masterklas posvećen sortama i teroarima Albanije, Severne Makedonije i Srbije

novost masterklas o vinima balkana na sajmu vinitaly vinski magazin vino fino
Na predstojećem najvećem italijanskom vinskom sajmu Vinitaly, u okviru zajedničkog nastupa tri zemlje članice inicijative Open Balkan, biće održan masterklas po imenu Sorte i teroari Albanije, Severne Makedonije i Srbije. Masterklas je ujedno i deo promocije velikog beogradskog vinskog sajma Wine Vision by Open Balkan, a vodiće ga Igor Luković, urednik magazina Vino & Fino i vinski kritičar i sudija. Događaj je zakazan za utorak, 16. april u 10 sati u Orchidea sali na ulazu A1. Više detalja i informacije o rezervaciji mesta možete pronaći na ovom linku.

Masterklas će obuhvatiti osam karakterističnih vina sa Balkana. Etikete koje će biti predstavljena vinskoj publici na jednom od najvećih sajmova u Evropi su: Temjanika Koria 2023 vinarije Venec iz Severne Makedonije, naš Quet Grašac 2020 iz Fruškogorskih vinograda, potom Domaine Lepovo Chardonnay 2022 kuće Tikveš, Prokupac 2019 topličke vinarije Doja, Cuvee No1 2019 Zvonko Bogdan, E Kuqja e Beratit Vlosh 2019 vinarije Cobo iz Albanije, Papaz 2018 albanske vinarije Belba 2000, i, na kraju, moćni Vranec Terroir 2015 severnomakedonske kuće Chateau Kamnik.

Kao i prethodne godine, vinari Albanije, Severne Makedonije i Srbije predstavljaju se u Veroni na velikom i atraktivnom štandu sajma Wine Vision by Open Balkan koji ponovo služi kao prozor u dinamični svet balkanskog vinarstva.

Sajam Vinitaly održava se od 14-17. aprila. Tokom sajma predstaviće se 4.400 kompanija iz 30 država, a očekuje se dolazak oko 100.000 posetilaca.