Početna»Novosti»Kokteli kao umetnost
18.06.2024.

Kokteli kao umetnost

Na Cocktail Art-u, prvom sajmu miksologije u regionu, spremljeno je više od 300 različitih koktela za gotovo 1000 posetilaca

novost kokteli kao umetnost vinski magazin vino fino
Početnom juna u Beogradu održan je CocktailART – prvi sajam miksologije u regionu, i već u inicijalnom izdanju privukao veliku pažnju regionalne miksološke javnosti.

CocktailART je događaj posvećen industriji premijum alkoholnih pića i umetnosti pravljenja koktela koji takođe nudi obilje edukacija za savršeno mešanje koktela, ciljajući na profesionalce i ljubitelje iz ove oblasti. U okviru Cocktail Art-a održanog u hotelu Radisson Collection Beograd, posetioci su imali priliku da uče od stručnjaka i majstora koktel-miksologije, koji su delili svoje znanje i iskustvo na 11 masterklasova, kako bi unapredili veštine u ovom zanatu i širili kultutu uživanja u koktelima. Ovaj događaj je namenjen da podstakne inovacije i podigne standarde u industriji koktela, dok istovremeno promoviše Beograd kao važan centar za ovu vrstu umetnosti.

Događaj su organizovali kompanija Wine Art i udruženje barmena Bartenders 710, i okupio je kako premijum brendove alkoholnih pića (preko 50) tako i goste i predavače iz istaknutih i nagrađivanih evropskih i svetskih barova: Swift Bar London (više puta nagrađivan u kategoriji najboljih 50 svetskih barova), Clumsies Atina (mesto broj 46 u kategoriji najboljih 50 svetskih barova 2023. godine) i Line Atina (mesto broj 12 među najboljim svetskim barovima 2023. godine) Locale Firenca (mesto broj 46 među najboljim svetskim barovima, mesto broj 31 među najboljih 500 barova), Salmon Guru Madrid (mesto broj 16 u kategoriji najboljih 50 svetskih barova), Jahreszeiten Bar (Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski) Minhen... koji su napravili više od 300 različitih koktela za gotovo 1000 posetilaca.