Početna»Novosti»I Pančevo je dobilo svoj vinski festival
14.05.2024.

I Pančevo je dobilo svoj vinski festival

Prvi Pančevo Wine Weekend ugostiće više od 30 vinarija i proizvođača delikatesa, a muzički program je veoma bogat i raznovrstan

novost i pančevo je dobilo svoj vinski festival vinski magazin vino fino
Pančevci i njihovi gosti imaće prilike da u Narodnoj bašti od 24. do 26. maja uživaju u novom vinskom dešavanju pod nazivom Pančevo Wine Weekend.

Novi festival, kako je najavljeno, okupiće više od 30 renomiranih izlagača vina i hrane. Pored širokog spektra vina i delikatesa, posetioce očekuje i raznovrsni muzički program, u okviru koga nastupiti Pančevački kamerni orkestar Panartist, Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića, Hor Vokal kids, Alex B. i The Fergusons, Dejan Petrović Big Band, kao i Festivalski orkestar i hor Virtuozi pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Kako su najavili organizatori novog festivala na vinskoj mapi Srbije, poseotioci će imati priliku da probaju i otkriju razlike u teroarima južne Srbije, Šumadije, Fruške gore i naravno, Banata, kao i da uživaju u njima uz uparivanje sa lokalnim gastronomskim draguljima.

Svi muzički programi su besplatni, a za degustaciju vina će biti obezbeđene čaše uz depozit od 500 dinara.

Projekat sprovodi Turistička organizacija Pančeva uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj događaja je Grad Pančevo.