Početna»Novosti»Humanitarno takmičenje profesionalnih kuvara
08.06.2024.

Humanitarno takmičenje profesionalnih kuvara

Svaki takmičar uz prijavu za takmičenje u METRO Horeca centru mogao je da nominuje i jednu srednju ugostiteljsku školu, koja će u slučaju njegove pobede dobiti donaciju

novost humanitarno takmičenje profesionalnih kuvara vinski magazin vino fino
U METRO Horeca centru pre nekoliko dana održano je humanitarno kulinarsko takmičenje u okviru Nedelje robnih marki kompanije METRO Cash & Carry Srbija.

Tokom celodnevnog kulinarskog takmičenja, profesionalni kuvari iz cele Srbije pravili su jela od namirnica iz asortimana ove kuće, a u izboru stručnog žirija, koji su činili predstavnici METRO-a, šef Filip Ćirić, vlasnik restorana Homa i drugi predstavnici struke, za pobednicu takmičenja proglašena je Anđela Traživuk. Pobednica je osvojila vaučer u vrednosti od 500 evra za kupovinu u METRO-u.

Ovo kulinarsko takmičenje je imalo i humanitarni karakter, jer je svaki kuvar uz prijavu mogao da nominuje i jednu srednju ugostiteljsku školu koja će u slučaju njegove pobede dobiti donaciju u vidu proizvoda iz METRO ponude u vrednosti od dve hiljade evra. Zahvaljujući Anđeli, donaciju je dobila Ekonomsko-trgovinska škola iz Smedereva.

Dodeljena je i motivaciona nagrada, koja je otišla u stručne ruke mladog kuvara Filipa Simića.

Kao deo obeležavanja Nedelje sopstvenih robnih marki, METRO je odlučio i da započne dugoročno humanitarno partnerstvo sa organizacijom Zvuci Srca, kroz donaciju proizvoda iz asortimana robnih marki za potrebe njihovih radnih centara i kafića.