Na predstojećoj, Drugoj beogradskoj gastronomskoj konferenciji koja se 28. septembra održava pod sloganom
Eat Belgrade, jedan od gostiju biće i izvanredni gastronom, iskusni kritičar i publicista
Hrvoje Petrić. On će u Silosima u subotu u 17h govoriti o visokoj gastronomiji u svetu, globalnim trendovima, sopstvenim iskustvima i svom pogledu na regionalnu scenu koja je tokom poslednjih godina doživela uzbudljive promene. Predavanje Petrića nosi naziv
Visoka kuhinja – juče, danas, sutra.
Tokom poslednje dve decenije Hrvoje Petrić piše i izveštava o hrani, vinu i putovanjima, i radi kao konsultant u vrhunskim restoranima visoke kuhinje i luksuznim hotelima. Pored svega toga, organizuje i brojne gastro festivale..
Petrić je tokom vrlo bogate karijere želeo da objedini teoriju i praksu, pa je tako stekao diplome kuvara, poslastičara i somelijera, a pohađao je i kuvarske radionice u Parizu i završio više važnih međunarodnih kurseva o vinu i gastronomiji. Njegovi članci o hrani, vinu i putovanjima objavljeni su u mnogim hrvatskim i međunarodnim medijima, a trenutno piše za časopise kao što su VogueAdria i StoryBook. U aprilu ove godine izašla je i luksuzna gastro monografija Istre Flavours of Istria, a čiji su autori Hrvoje Petrić, šef Džefri Vela, fotograf Mario Kučera i dizajn studio Beton.
Eat Belgrade je deo velike manifestacije
Belgrade Restaurant Show koja se održava od 25-29. septembra, i obuhvata, pored gastronomske konferencije i velkog gastro spektakla u dorćolskim Silosima, humanitarnu večeru
5 Star Dinner i dešavanje
5 dana restorana koje se odvija u najboljim beogradskim restoranima.