Početna»Novosti»Homa – dobitnik nagrade za filantropiju
01.04.2024.

Homa – dobitnik nagrade za filantropiju

Bistrou i restoranu u Beogradu dodeljeno je priznanje Virtus za akciju ručkova za prodavce magazina LiceUlice i štićenika Svratišta za decu

novost homa dobitnik nagrade za filantropiju vinski magazin vino fino
Prvi put u Srbiji, nagrada za filantropiju fondacije Trag dodeljena je ugostiteljskim objektima. Reč je o beogradskim lokalima Homa i Homa bistro koji su ove godine osvojili Virtus priznanje za filantropiju za mala i srednja preduzeća.

Jedan od vlasnika restorana Homa, Vlastimir Puhalo, došao je na ideju da u bistrou ugosti na ručku prodavce magazina LiceUlice, a koje je društvo iz raznih razloga skrajnulo na marginu, žive u ekstremnom siromaštvu ili se suočavaju sa nekim oblikom invaliditeta. Stupio je u kontakt sa neprofitnom organizacijom koja pravi ovaj magazin i ujedno i podržava one koji najteže dolaze do posla, i predložio im svoju ideju koju su prihvatili.

Ručak, kako kaže Vlastimir, super je prošao i bio je dosta emotivan, a Homa će i u budućnosti jednom mesečno nastaviti da organizuje ovakva druženja.

Nakon prodavaca magazina LiceUlice, Homa bistro je ugostio i mlade iz Svratišta za decu, a sa ovom akcijom su počeli sasvim nečujno još pre nekoliko meseci, samo se za nju tek čulo sada, nakon dodele Virtus nagrada za filantropiju.

- Svima nam je potrebno više empatije danas. Ako ne iz empatije prema drugima, apelujem na ljude da probaju da urade nešto slično, pa makar iz najsebičnijih razloga. Osećaćete se sjajno! – kaže Puhalo.