Početna»Novosti»Glavni šef i vlasnik Noela otvara restoran u Beogradu
30.08.2024.

Glavni šef i vlasnik Noela otvara restoran u Beogradu

Beogradski restoran biće poligon za kulinarske eksperimente ambicioznog zagrebačkog šefa Marija Mandarića

novost glavni šef i vlasnik noela otvara restoran u beogradu vinski magazin vino fino
screenshot: youtube.com/@PodcastInkubator
Poznati šef Mario Mandarić, koji je prošle godine preuzeo Noel, jedini zagrebački restoran sa Mišlenovom zvezdicom, juče je u emisiji Dobra hrana najavio da će do kraja godine otvoriti restoran visoke kuhinje u Beogradu.

Kako je Mandarić rekao a preneo sajt Plava kamenica, beogradski restoran biće poligon za kulinarske eksperimente. Noel je, kako je naveo, njegov dom, ali je posebno uzbuđen zbog svog beogradskog restorana jer u njemu dizajnira kuhinju i želi da vidi kako će to funkcionisati u stvarnosti.

Mandarić je rekao i da će njegov novi projekat okupiti više ljudi iz raznih zemalja, od Turske do Srbije , i da je u toku potraga za farmerima u Srbiji koji će opskrbljivati kuhinju novog beogradskog fine dining restorana.

Mario Mandarić, jedan od najpoznatijih i najambicioznijih šefova u Hrvatskoj, počeo je karijeru na plaži na Tajlandu, gde je otvorio sjajan mali pop-up restoran koji se pretvorio u mesto na koje su dolazili slavni glumci i režiseri kao što su Kventin Tarantino i Robert Dauni Junior.. Nakon Tajlanda, radio je u restoranu Yorke Arms na severu Engleske, ovenčanom Mišlenovom zvezdicom, a potom i u legendarnom restoranu Fat Duck Hestona Blumentala. U Hrvatsku se vratio 2019. godine, a vrhunac dosadašnje karijere u ovoj zemlji je preuzimanje slavnog restorana na adresi Popa Dukljanina 1 u Zagrebu, prvo u svojstvu glavnog šefa a potom i većinskog vlasnika. Mladi šef rodom iz Splita ovde je nastavio svoju zvezdanu karijeru, čiji će se sledeći nastavak odvijati i u prestonici Srbije.