Početna»Novosti»Gazirano piće nedelje: Koka-kola limenka 330ml
01.04.2024.

Gazirano piće nedelje: Koka-kola limenka 330ml

Magazin Vino & Fino u budućnosti će nuditi čitaocima male vodiče za uživanje u odabranim bezalkoholnim napicima

novost gazirano piće nedelje koka-kola limenka 330ml vinski magazin vino fino
Iza nas je izuzetno topao vikend, a naredni će, čini se, biti isti takav – pravo leto u aprilu, savršeno za uživanje u bezalkoholnim gaziranim napicima. U skladu sa očekivanjima savremenih potrošača koji se u sve većoj meri okreću bezalkoholnim pićima – a u koje spadaju i vina i piva! - odlučili smo se da napravimo mali odmak od sveta vina i u budućnosti ponudimo našim čitaocima male vodiče za uživanje u gaziranim bezalkoholnim napicima, počev od najpopularnije kategorije napitaka u tipu kole, preko oranž soda i onih od limuna i limete, pa do egzotičnijih, tropskih ukusa.

Prvi napitak koji recenziramo na isti način kao što to radimo sa vinom je, naravno, najpopularniji od svih: koka-kola.

COCA COLA ORIGINAL TASTE
LIMENKA, 330ML

Na nosu, intenzivna perlaža donosi arome zrele limete, cimeta i blagi dah karamele, a piće rashlađeno na preporučenih 3.3 stepena Celzijusa osvežava i pre prvog gutljaja. U ustima, nakon početne senzacije hladnoće i prvog "udara" šećera, citrusni štih se nastavlja, uz kompleksne note vanile, cimeta i sa blagom, neodređenom herbalnom notom. Bodre kiseline ispunjavaju usta sa svakim gutljajem. Šećer, procenjen na 108 grama po litru, donosi dugu završnicu ispunjenu nijansama karamele i pečenog mejer limuna.

Naša preporuka za konzumaciju: ledena čaša sa puno leda, uz dodatak kriške limete ili pomorandže, i u pratnji burgera sa jakim žutim sirom, glaziranih pečenih rebaraca i srodnih jela jačih masnoća i slojevitih aroma.

Ocena: 91
Ova recenzija koka-kole je, kao što ste slutili, prvoaprilska šala, i naš uređivački pravac ostaće isti kao do sada. Vino je naša strast, a šećernim vodicama neka se bavi neko drugi, i naša degustacija koka-kole ostaće jedini tekst ovog tipa na našem sajtu – sa, možda, izuzetkom tonika. No, pisanje ovog malog teksta o koli nije bilo sasvim šaljivo, jer je u svaki red uloženo stvarno promišljanje o njenim svojstvima, napisano rukom autora koji i inače voli "kocu" više nego što priliči jednom vinoljupcu.

Naša preporuka za sledeći vikend, naravno, potpuno je drugačija: iskoristite ovo "lažno leto" i uživajte u svežim grašcima, herbalnim sovinjonima kojima ćete ispratiti mlade špargle, dobrim suvim rozeima i drugim darovima naših i stranih vinograda.