Početna»Novosti»Gastro pregled: Sajt je digitalno ogledalo restorana
03.02.2024.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Sajt je digitalno ogledalo restorana

Neizmerno važno je da na sajtu imate aktuelni jelovnik sa pravim cenama. Ne zaboravite, niko u restoranu ne voli faktor iznenađenja sa novcem

novost gastro pregled sajt je digitalno ogledalo restorana vinski magazin vino fino
Ekspanzija restoraterstva, fudiji i gastro blogeri koji su na visini zadatka, ulazak gastronomskih vodiča na tržište Srbije, uz celokupnu sliku ugostiteljstva koja je poslednjih godina za ponos. Pitate se kakav je ovo niz i šta mu nedostaje? Jedan mali komadić, nimalo beznačajan - to je funkcionalan i dobro pregledan sajt restorana!

Ako želite da budete uspešan ugostitelj, tome zaista morate da vodite računa, i ne nije dovoljno da samo imate instagram nalog i na njemu odlične fotografije hrane i puno pratilaca.

Sajt je digitalno ogledalo vašeg restorana, pa i bez obzira što gosti danas uglavnom informacije prvo traže na društvenim mrežama. Ali u tome je i caka. Nemaju svi svoje menije okačene na profilima, ili imaju ali su neažurirani, a kada gost na primer, poželi da sa društvene mreže ode direktno na sajt, ili nema menija ili na sajtu stoji jelovnik sa cenama od prošle sezone. Naravno, ima i onih kojih veoma vode računa o svom nastupu na Internetu, ali su zaista u manjini. Dešava se čak i da na sajtu stoje pogrešni telefoni za rezervacije, a to da menija nema uopšte nije nikakva retkost.

I to je stvarno problem jer retki su oni koji u današnje vreme žele da dođu nespremni u restoran. Pre svega, zbog novca, naročito sada kada je odlazak u restoran svojevrstan luksuz. Ljudi biraju restorane, naravno, i na osnovu hrane, pa i celokupnog doživljaja koji ih tamo čeka, i zato je neizmerno važno da na sajtu imate aktuelni jelovnik sa pravim cenama. Ne zaboravite, niko u restoranu ne voli faktor iznenađenja sa novcem, odnosno da plati više nego što je planirao!

Na sajtu Franša, na primer, ne može da vam se desi da ne nađete informaciju koju tražite kada je reč o hrani i piću, i o restoranu uopšte. Dobri primeri iz prakse u Beogradu su i JaM, picerija Majstor i Margarita, Madera i Klub književnika koji imaju vrlo dobre i pregledne sajtove. Sa druge strane, baš ćete se pomučiti da na Internetu pronađete jelovnike Tise, Ive, Saša bara, Cveća zla

Neobično, ali istinito.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.