01.03.2024.Piše: Jelena Stojčić
Gastro pregled: Gastrošor je procvetao!
Na mestu gde su nekada bili stovarišni parking i kamionski put do magacina u industrijskoj zoni sada su restorani, kafići, barovi...
foto: Docker pivara
I tek će da cveta, ako je suditi po tome kako dobro rade lokali na toj lokaciji, iako je prećutno deklarisana kao letnja destinacija za ugostiteljstvo u prestonici, zbog ogromnih bašti i isto tako velikog prostora na otvorenom između lokala.
Gastrošor se nalazi na prostoru Luke Beograd, u najzabačenijem delu donjeg Dorćola, i povezan je sa Silosima, omiljenom beogradskom destinacijom za dobar provod i kulturna dešavanja.
Kada se pred kraj 2021 godine otvorio, prvi stanovnici bili su Docker, pivara koja je za veoma kratko vreme postala ultra popularna i Mala Kolubara, poznati restoran nacionalne kuhinje u Beogradu - sasvim dovoljno da lokacija postane interesantna i drugim ugostiteljima u gradu. Docker je ponudio Beograđanima ono što su jedino možda imali nekada na početku rada lokala Samo Pivo – kul mesto za isprobavanje i ispijanje kraft piva iz celog sveta, uz dosta sopstvenih piva koja se prave baš tu gde se i toče, mesto u kome nema konobara, sa bezbroj točilica i ogromnom baštom. Onda se otvorila i Kolubara Šor, treća Mala Kolubara u glavnom gradu i gostima ponudila ozbiljne zalogaje nacionalne kuhinje, uz tamburicu na uvce, i, takođe, ogromnu baštu.
Na mestu Gastrošora nekada su bili stovarišni parking i kamionski put do magacina u industrijskoj zoni. Sada je tu i Insolita, restoran italijanske kuhinje, i ceo red super mesta preko puta, a među njima i Draft bar u kome sami možete da natočite pivo i vino, u količini koju želite po inovativnom principu samousluživanja, uz pomoć kartice koja se dopunjava, a koja je ujedno i ulaz do točilice.
U Gastrošor stigle su i Ruke, sjajno mesto za izlazak, sa odličnim pićima, finom gradskom ekipom i dobrom muzikom. U nastavku vas čekaju novi suši bar Umami, 8 bar, Gastro bar Kaldrma i Vespa bar.
I sve je šaroliko, i za svakog ima ponešto, što je i od početka bio koncept ove ugostiteljske zone. Sinoć je DJ Peppe puštao muziku u novootvorenom Pola Pola lokalu, koji je pola bar, pola foto studio. Uskoro se otvara i mesto za teksaški roštilj, In Smoke We Trust BBQ, a deluje da će tek da se otvore nova mesta i da će na leto da vrvi od gostiju, pa još kada u Silosima počne sezona… Biće to jedna super ugostiteljska celina u gradu i već joj se radujem!
Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.