04.03.2024.
Fino iz Putera, vino iz Šumadije!
Sva jela na večeri 7. marta potpisuje šef kuhinje Puter bistroa, talentovani Vladimir Popović, a pratiće ih vina iz butik vinarija Šumadije
Najbolja vina malih vinarija Šumadije i fini zalogaji iz kuhinje poznatog Puter bistroa degustiraće se u četvrtak, 7. marta 2024. u ovom, šarmantnom vračarskom restoranu. Večera počinje u 20 sati i vodiće je Igor Luković, urednik magazina Vino & Fino.
Goste će na početku dočekati piće dobrodošlice, Twin Tiger, kraft džin vinske kuće Matijašević, a svih pet sledova pratiće i vina butik vinarija iz vinorodne Šumadije. Sva jela na ovoj večeri potpisuje šef kuhinje u Puteru, talentovani Vladimir Popović koji je tu od otvaranja restorana.
Nakon pozdrava iz kuhinje, degustiraće se penušavac Šumante iz 2022. vinarije 27 iz Topole, a zatim će biti serviran prvi sled: terin od zeca sa kremom od urme biće poslužen uz Chardonnay 2019 vinarije Zmajevac. Nakon toga, domaći ručno rađeni tortelini sa plavim francuskim sirom u sosu od kruške i majčine dušice biće sjajan spoj sa tramincem Jazz 2022 vinarije Delena iz Topole.
Kao prvo crveno vino većeri, izvanredni merlo Tri doline 2020 vinarije Matijašević pratiće ukusna prepelica u sosu od šipuraka. U četvrtom sledu, gosti će uživati u ukusima odreska od dugo kuvanog junećeg vrata dok će vino uz to jelo biti iznenađenje.
Večera će biti završena uz vino Semillon 2021, kasna berba vinarije Eden i mus od bele čokolade na hrskavoj podlozi od lešnika sa svežim voćem.
Cena večere po osobi je 4.900 dinara, a rezervaciju možete izvršiti putem telefona 065 6400 101.