Početna»Novosti»Džin Twin Tigers iz Srbije zablistao na crnogorskom takmičenju barmena!
01.04.2024.

Džin Twin Tigers iz Srbije zablistao na crnogorskom takmičenju barmena!

Nikola Vidić osvojio je Trofej Crne Gore na Međunarodnom takmičenju barmena u Petrovcu, napravivši koktel na bazi džina kuće Matijašević

novost džin twin tigers iz srbije zablistao na crnogorskom takmičenju barmena vinski magazin vino fino
Barmen Nikola Vidić pobedio je na 20. Međunarodnom takmičenju barmena i barista Trofej Crne Gore! Na nadmetanju održanom 28. marta u hotelu Palas u Petrovcu Vidić je osvojio prvo mesto sa koktelom Figgy Fizz, među čijim sastojcima su bili Twin Tigers džin, napravljen u srpskoj vinariji Matijašević, potom sirup od smokve, liker od pomorandze, sok od limete i pena sastavljena od bosiljka, kamilice i citrusa.

Na takmičenju je učestvovalo 50 barmena i barista iz Crne Gore, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Turske, Makedonije, Slovenije, Rusije, Kipra i Albanije. Jubilarni, dvadeseti događaj ponovo je organizovalo Udruženje barmena Crne Gore, na čelu sa predsednikom Nikolom Merdovićem.

Pobeda u Petrovcu još jedna je potvrda kvaliteta džina Twin Tigers, koji je za kratko vreme postao jedna od najprepoznatljivijih etiketa kuće Matijašević, zahvaljujući naporu tehnološkinje Maje Jovović Garašanin da, nakon godinu dana razvoja recepture i eksperimentisanja sa izvanrednim domaćim sirovinama, pre svega klekom koja spada među najbolje na planeti, napravi vrhunski džin vrlo prepoznatljivog karaktera.