Početna»Novosti»Dođite na Petrovaradinsku tvrđavu da probamo grašce!
25.05.2024.

Dođite na Petrovaradinsku tvrđavu da probamo grašce!

Na trećem Festivalu grašca biće vina, odlične muzike, probranih zalogaja, susreta vinara i vinoljubaca i uživanja u panorami Fruške gore i Dunava

novost dođite na petrovaradinsku tvrđavu da probamo grašce vinski magazin vino fino
Više od 30 vinarija i pedesetak etiketa probranih grašaca čekaju vas od 17-22h na platou ispred umetničkih ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi! Organizatori Festivala grašca su Udruženje vinara i vinogradara Srem - Fruška gora i magazin Vino & Fino uz podršku Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i kompanije Telekom Srbija.

Prvi Festival grašca održan je po nemilosrdnoj kiši, ali smo se potrudili, i uspeli u tome, da zadržimo vedar duh i napravimo pravu monsunsku žurku na Tvrđavi. Drugi, održan prošle godine usred Egzita, održan je duž novosadskih ulica, kao autentični urbani događaj posvećen vinu i gradskoj kulturi. Ove godine, i ovog puta bez ijedne meteoroške prepreke, po pravom letnjem danu, vraćamo se na Tvrđavu da degustiramo vina od grašca, autentične, vibrantne, izražajne bele sorte koja je pronašla svoj novi život u podrumima srpskih vinara, krenula u pohod po svetske nagrade, i ustoličila se kao sorta od koje se, zajedno sa prokupcem, očekuju još veći uspesi.

Na Tvrđavi će biti vina, odlične muzike, probranih zalogaja, gledanja u združenu panoramu Fruške gore i moćnog Dunava od koje zastaje dah, zajedničkog čekanja sumraka na baroknom bastionu, druženja vinara, vinoljubaca, novinara i svih onih koji tvore naš složeni vinski mozaik čiji je grašac izuzetno važan deo. Ulaz je, naravno, slobodan, a vaučeri za konzumaciju kupuju se na ulazu u festivalski prostor, tamo gde će se izdavati i čaše.