Početna»Novosti»Davno zaboravljena jela na moderan način
15.11.2023.

Davno zaboravljena jela na moderan način

Svakog četvrtka, u etno selu Tiganjica na meniju je dinamično gastronomsko iskustvo – kuvanje na tri vatre, sa namirnicama iz šume i slobodnog uzgoja

novost davno zaboravljena jela na moderan način vinski magazin vino fino
Ove jeseni i zime, u etno selu Tiganjica i njenoj poznatoj Banatskoj kući, autentičnom restoranu vojvođanskih specijaliteta, svakog četvrtka na meniju je takozvano dinamično gastronomsko iskustvo za koje su zaduženi Boban Almažan, poznati jutjuber, inače akademski slikar, i kuvar Miloš Ristić, nekadašnji šef kuhinje u hotelu Ramonda na Rtnju.

Koncept podrazumeva kuvanje pred gostima, na tri vatrišta, a na meniju su davno zaboravljena jela prezentovana na moderan način. Sastojci koji se koriste za pripremu jela uglavnom se prikupljaju u šumi, a sve što nedostaje nabavlja se iz lokalnog, slobodnog uzgoja.

Meni je svakog četvrtka drugačiji, a na njemu su se do sada našli zanimljivi specijaliteti poput paštete od divljih šumskih plodova, grenadirmarša iz paorske peći, fermentisanog hleba sa tartufima i biljem i svinjskog i goveđeg filea iz lipidnog proteinskog termomodulatora i aromatizatora. Uz hranu, služe se domaće, premijum rakije odležale najmanje pet godina u hrastovim buradima, lokalno vino i hladno ceđeni organski sok od jabuke.