Početna»Novosti»Banatski festival vina: Šta vas sve čeka ove subote u zrenjaninskoj Gradskoj bašti
14.05.2024.

Banatski festival vina: Šta vas sve čeka ove subote u zrenjaninskoj Gradskoj bašti

Prošle godine festival je posetilo 2.500 ljudi, dok se ove godine, prema rečima organizatora, očekuje dvostruko više posetilaca, a i više je izlagača nego do sada

novost banatski festival vina Šta vas sve čeka ove subote u zrenjaninskoj gradskoj bašti vinski magazin vino fino
foto: Progressive Media
U subotu, 18. maja, u prelepoj Gradskoj bašti u samom centru Zrenjanina održava se peti Banatski festival vina na kome će svoja vina predstaviti vinarije iz cele Srbije, uz goste iz regiona i sveta, i u organizaciji grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada Zrenjanina. Vina će pratiti i sjajni sirevi kompanije Mlekoprodukt, članice Savencia Fromage & Dairy grupe. Sireve ćete moći da probate na njihovom štandu, a kompanija, kao i uvek do sada, podržava ovaj festival.

Prošle godine festival je posetilo 2.500 ljudi, dok se ove godine, prema rečima organizatora, očekuje dvostruko više posetilaca, a i više je izlagača nego do sada.

Vrhunska vina iz Šumadije, Srema, Župe, Subotice, Banata i drugih vinskih regija Srbije, kao i gostujućih zemalja, degustiraće se od 17 do 23h, a pratiće ih i izložba autentičnih zalogaja u okviru manifestacije 24. Banatske vredne ruke.Na petom Banatskom festivalu vina učestvuje gotovo pedeset vinarija i destilerija iz Srbije, uz goste iz regiona i celog sveta:

Verkat
Šukac
Fruškogorski vinogradi
Deurić
Erdevik
Chichateau
Đurđić
Vinčić
Molovin
Kovačević
Milanović
Verus
Mrđanin
Zvonko Bogdan
Bajilo
SubDivo

Komuna
Sokolov zamak
Šapat
Krstašica
Veritas
Kiš
Trivanović
Bajilo
Temet
Zmajevac i Miki Perić
Matijašević
Ivanović
Tarpoš
Matalj
Džervin
Doja
Grumen

Rubin
Vinarija Raj
Mladi sa Rajačkih Pimnica

Gnezdo
Dragić
Rnjak
Galot
Šomođi
Radlović
Filipovski
Kepul
Tikveš (Severna Makedonija)

Vukoje (BiH)
Tilia Estate (Slovenija)
Korkova (Rumunija)

Na petom Banatskom festivalu vina predstaviće se i udruženja malih vinara iz Aradca, Mužlje, Taraša, Orlovata i Melenaca.

Osim izvrsnih sireva iz Mlekoprodukta posetioci će uživati i u zalogajima iz Salaša kod Stare Dunje, delikatesima Tradicionalne prerade mesa Kovačević i odabranim sirevima brenda Farmer.

Nakon svečanog otvaranja festivala, biće dodeljeni trofeji sa takmičenja za najbolje vino Banata, a ceo događaj pratiće i bogat muzički program. Prvo će na akustičnoj gitari nastupiti Mihajlo Mladenović, a onda i Gagić Big Bend sa prijateljima i The Quarantinos, bend koji izvodi muziku iz fimova Kventina Tarantina.Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala.

Kao i prošle godine, organizatori ovog događaja su grad Zrenjanin, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa magazinom Vino & Fino. Festival se održava uz podršku kompanije Telekom Srbija.

Povezani unosi