MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: vegan i No vegan
Dva nova, totalno trendi mesta, po konceptu suprotna jedno drugom, na beogradskoj gastronomskoj sceni jako su kratko
Istoriju vina u Evropi oblikovali su i vulkani
Naučnici su otkrili povezanost između erupcija vulkana i odsustva poreza na proizvodnju vina, što sugeriše smanjen i loš rod
Izgoreli vinogradi i maslinjaci vinarije Bibich
Požar je poštedeo imanje u Plastovu gde se nalaze flaširana vina i ona koja odležavaju u bačvama, kao i degustaciona sala i restoran porodice Bibić
Umro je čovek koji je slučajno izumeo tiramisu
Legenda o nastanku tiramisua kaže da je Lingvanoto 1972. godine slučajno izumeo tiramisu tako što je, radeći u kuhinji restorana La Beccherie u Trevizu, ispustio činiju maskarpone sira u posudu u kojoj je mutio jaja i šećer za sladoled od vanile
Srbija - sjajna alternativa za Napu i Toskanu
Srbija je smeštena na istoj geografskoj širini i ima sličnu klimu kao slavne francuske vinske regije i pokazuje ogroman potencijal kao vinska nacija, smatra Sara Mej Grinvald, somelijerka i zaljubljenica u vino
Otvoren je Pakitov i Slobin institut za pljeskavice
Sloba i Pakito fokusirali su se isključivo na kafanske, dakle pljeskavice koje se služe u restoranima i kafanama, tamo gde „može da se sedne“
Prvi srpski vampir - inspiracija za nastup na takmičenju kuvara
Regionalno finale se održava na Malti u periodu od 25. do 27. novembra 2024, a Šorak će se predstaviti jelom inspirisanim Savom Savanovićem, prvim vampirom sa naših prostora i protagonistom priče „Posle milion godina“ Milovana Glišića
Robot služi u Franšu!
Novom pomoćniku u Franšu dodeljen je ženski rod i nosi ime Franšeta. Ona nečujno prolazi pored stolova i gostima donosi sveža peciva, maslinovo ulje, so i kible pune leda
Gastro pregled: Vrućina je, a i baš je skupo
Činjenica je da leti muku muče najpre „obični“ restorani i restorani visoke kuhinje koji su uglavnom prazni, a deluje i da je ovog leta, ta muka „veća i od kuće“
Sjajna vinska noć u resortu Portonovi
Svi gosti će imati priliku da degustiraju neka od najboljih regionalnih vina, uz sjajne etikete iz sveta, na jednoj od najlepših lokacija u resortu Portonovi – Vista skveru
Homa ima svoje novine
Novine imaju i humanitarni karakter. Iako se ne prodaju, ukoliko želite da ih ponesete kući možete da ostavite donaciju za Svratište za decu
Osteria Mozzarella i u Istočnom Sarajevu
Baš kao i u Beogradu, i u Istočnom Sarajevu restoran je gotovo uvek pun. Nalazi se tik uz jezero u Lukavici u Istočnom Sarajevu, i veći je od restorana u glavnom gradu Srbije
Stiže kapitalna knjiga o vinima Srbije
Istovremeno će se pojaviti i knjiga na srpskom i izdanje na engleskom, koje će svoju prvu promociju posle Beograda imati u Londonu, a zatim kreće prodaja po celom svetu
Pernod Ricard prodaje svoje vinske brendove
Prodaja će biti završena u drugoj polovini 2025. godine, nakon čega će resursi kompanije Pernod Ricard biti preusmereni na premijum brendove žestokih pića i šampanjaca
Gastro pregled: Šta to beše rezervacija?
Kada gost putem dve jedine aplikacije za rezervaciju u beogradskim restoranima rezerviše sto za veliko društvo i ne pojavi se, ugostitelji nemaju način da mu naplate otkazivanje rezervacije. I sada će većina ljudi pitati - zašto bi mu naplaćivali ako nije jeo?
«
‹
4
5
6
7
8
9
10
11
12
›
»