MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Počinje Whisky Fair 6.0
Šesti po redu beogradski Whisky Fair ponudiće preko 100 etiketa viskija, a koktel majstori predstaviće i nove kombinacije ukusa
Uskoro otvaranje restorana Koordinata Beograd
Još jedna odlika koja će se preneti i na Koordinatu Beograd je ta što upravo sami kreatori imaju direktnu komunikaciju sa gostima, sa idejom da se u restoranu susreću namirnica, stvaralac i i gost
Vina sveta u Šaranu
Ovaj događaj bio je deo izuzetno uspešne promocije Vertiz vina po prestonicama bivše Jugoslavije
Kaberne sovinjon dobro trpi klimatske promene
Studija je ispitala odgovor dve sorte na kontrolisane uslove sa ambijentalnim (410ppm) i povišenim (720) nivoom CO2, u kombinaciji sa adekvatnom količinom vode i sa postepenim uvođenjem deficita vode
Mali, a veliki gastro kutak Zemuna: Koordinata Street
Tako mali, a tako veliki gastronomski kutak Zemuna – Koordinata Street je lokal u kome se jede prava hrana i u kojoj će vas šef lično uslužiti, mesto koje pretenduje da postane samoodrživo - sjajan restorančić sa dušom koji vode Stefan i Sara Živković
Zlatna vina Srbije ponovo na okupu
Salon Zlatna vina Srbije specifičan je po tome što publika ima priliku da ocenjuje vina, a širok izbor dobitnika zlata od Decantera, ocenjivanja Mundus Vini, AWC, BIWC, pa i domaćih poput Open Balkan Wine Trophy, donosi dodatno uzbuđenje
Gastro pregled: Žene (isto) žele Mišlenove zvezde
U Mišlenu kažu da je film prikazan na ceremoniji dodele priznanja u Londonu sa idejom da muški šefovi konačno počnu da pominju žene profesionalce u svojim intervjuima kao izvore inspiracije
Vrhunska vina iz Bordoa stižu u Beograd
Na degustaciji bordovskih vina iz berbe 2022. biće predstavljeno više od 150 etiketa iz svih apelacija najslavnije vinske regije na planeti
Kombinujem svetsku estetiku i lokalne sastojke
Za Dejana Veljina, sve je počelo u bakinoj kuhinji gde je prvo držao mikser, dok ubrzo nije shvatio da u životu najviše želi da pravi kolače…
Grčka će ovog proleća biti vinski centar Balkana
Organizatori BIWC-a pozivaju vinare i ostale učesnike da iskoriste popuste za ranu prijavu i na vreme obezbede mesto na velikoj vinskoj konferenciji 31. maja
Birajte kvalitetan nož, jer ćete ga koristiti decenijama
Pet pitanja za Tanju i Bogdana Drekalovića, uvoznike japanskih kuhinjskih noževa i vlasnike brenda Be Sharp
Francuska gastronomska čuda na Kopaoniku
Spektakularnim događajem u restoranu La Pista u sklopu hotela Gorski rukovodio je Mišel Huser, vlasnik restorana koji od 1936. nosi Mišlenovu zvezdu
Srpski šefovi na najvećem gastro sajmu na planeti
Pet izuzetnih kuvara iz naše zemlje obišli su sajam Sirha u Lionu, prisustvovali takmičenju Bocuse d’Or, pravili čokolade u saradnji sa kućom Valhrona...
Gastro pregled: Kad nema sezonskih namirnica, ali ima sezonskih menija...
U poslednje vreme, sve je češće da će vam se u beogradskim restoranima desiti da je od tri željena jela, samo jedno „u funkciji“ tog dana
Predstavljen je Aveine, digitalni vinski aerator
Na prezentaciji u restoranu Corso Ancora na Novom Beogradu, prisutni su mogli da probaju vina iz različitih berbi i različitih sorti sa digitalnim aeratorom koji daje mogućnost da se satnica podesi prema stilu vina
«
‹
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»