MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Jovana Mandić: Etiketa mora da govori na prvi pogled
Pet pitanja za ekspertkinju za vinsko brendiranje, jedinu koja se u Srbiji bavi time kao svojim primarnim zanimanjem
Počelo je Vinistrino ocenjivanje u Poreču - sada po novom sistemu
Žiri predvodi Kerolajn Gilbi MW, izvrsna poznavateljka i promoterka vina iz zemalja naše šire regije, a sastoji se od 30 iskusnih međunarodnih sudija iz celog sveta
Slobodan Radeta pokrenuo onlajn školu kuvanja
Platforma je laka za snalaženje, snimci su profesionalno urađeni, sa četiri kamere i iz svih uglova, i što je bitno, može da se gleda kad god poželite
Vinski dragulji iz Srbije na salonu Vinoljubac
Kako kaže Aleksandar Marinković, fokus predstojećeg salona je na autohtonim sortama, manjim vinarijama i vinima koja su kako sam naziv kaže - skriveni dragulji
Gastro pregled: Šta se desilo najpoznatijem food festivalu u regionu?
I ove godine, osećaj je isti kao prošle, a da Weekend Food Festival u Rovinju još nije ni počeo
Tisa postaje Dragoljub!
Šef Vanja Puškar odlučio je da napravi omaž kafani kao instituciji i donese prepoznatljive kafanske ukuse kroz prizmu koncepca New Balkan Cuisine
U drevnoj Troji vino je bilo svakodnevno piće
Na arheološkom lokalitetu Hisarlik u Turskoj pronađeni su dokazi o vinu u domaćinstvima svih društvenih slojeva
Rekonstrukcija rinflajša – izazov za šefove iz regiona
Na koji način će najkreativniji šefovi regiona odgovoriti izazovu modernizacije i rekonstrukcije tradicionalnog rinflajša, pomalo zapostavljenog gastro bisera i omiljenog jela cara Franca Jozefa, saznaćemo u Mokrin House, 17. maja
Stefan Barca: Visoka kuhinja nije održiva
- Privlači me da radim u održivom restoranu, u kome se plate isplaćuju na vreme. Iako kuvarski posao radim iz ljubavi, radim ga zbog novca - govori Stevan Barca
Masterklas u Buda Baru posvećen tajnama koktela
Događaj namenjen predstavnicima medija obuhvatio je učenje miksološke umetnosti, demonstraciju tehnika i dodelu nagrada za najbolje koktele učesnika
Otvoren je još jedan Ž burger u Beogradu
Novi lokal se nalazi u Koče Kapetana, gotovo na ćošku sa Makenzijevom ulicom, mali je, sa svega pet stolova i šankom za sedenje
Aprililili! Smederevka se ipak ne prodaje kao šabli
Vest da se vina iz Severne Makedonije prodaju pod etiketama vrhunskih šardonea iz Burgundije je, naravno, bezazlena prvoaprilska šala
Evropski vinari u strahu od američkih carina
Čak 30% vina iz EU izvozi se u SAD, i trgovinski rat bi, ocenjuju eksperi iz vinske industrije, bio poguban za vinare iz Evropske unije
Gastro pregled: Njegovo visočanstvo servis
Gost koji izdvaja od 100 do 200 evra po osobi za iskustvo u fine dining restoranu, ne bi trebalo da razmišlja pre dolaska ko će biti u smeni ili da li će vlasnik biti tu, zar ne?
The Bristol: novi sjaj starog beogradskog šarmera
Prefiks The ima gotovo svaki kutak u hotelu - The Dining Room, The Library, The Courtyard - jer od Beograda započinje stvaranje hotelskog lanca The Bristol hotela širom sveta
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»