MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Svako može da razlikuje loše od dobrog vina
U intervjuu za Vino & Fino Boris Kovač govori o svojim profesionalnim počecima, porodičnom nasleđu, konsultantskom i vinarskom radu, o organskim i oranž vinima, ukusima potrošača...
Decanter u Beogradu prima uzorke za takmičenje
Ove godine, specijalno za vinare koji izlažu na Wine Vision sajmu, Decanter je pripremio i sasvim novu uslugu - drop off šalter na kome će vinari moći da ostave svoje uzorke i predaju prijave za naredno Dekanterovo takmičenje
Nezaustavljivi put ka vrhu
Kada imate san, jasnu viziju šta želite da postignete, iskustvo i znanje da to sprovedete u delo, i energiju i entuzijazam da na tom putu preskočite sve prepreke, onda je uspeh potpuno logičan sled događaja
Biodinamika: pseudonauka i ritual?
Veliki deo vinskog sveta predao obožavanju biodinamike kao organskog vinarstva na steroidima, piše Kerolajn Gilbi MW u autorskom tekstu za Vino & Fino
Novosadska Tramontana među 100 najboljih picerija na svetu
Na listi su se našle picerije iz 29 zemalja i 72 grada, rasprostranjene po svim kontinentima
Salaš kod Stare Dunje - izbor broj 1 za svetske putnike
Ovo je treća godina zaredom da Salaš ponese ovu laskavu titulu, što i ne čudi, budući da ovaj autentični vojvođanski salaš strani turisti obožavaju podjednako kao i domaći gosti
Najbolja kalifornijska vina stižu u Fleur de Sel
Izuzetno ambiciozna vinska večera nosi naziv Taste of California Sun, i na njoj će biti uparena jela koja su koncipirana tako da selekciju kalifornijskih vina iz njenih najboljih vinskih regija prikaže u punom sjaju
Hotelu Grand Kopaonik nagrada za kampanju
Kampanja Na visini savršenstva imala je viziju stvaranja nove idealne letnje destinacije u vreme klimatskih i društvenih promena koje nam nameću nove ideje, navike i standarde
Kraljica 14 među 25 najboljih žestokih pića na svetu
U vrlo jakoj konkurenciji, rakija od šljive Kraljica 14, koja je odležavala 14 godina, osvojila je Veliku zlatnu medalju i svrstana među 25 najboljih žestokih pića na svetu
Eat Belgrade: Zamamni mirisi i vizije budućnosti
Radionice, degustacije, uživanje u dobroj hrani na platou ispred Silosa, druženje kraj Dunava, jurenje stvari koje je oduvao vetar, smena tri godišnja doba u jednom danu, gostovanja slavnih lica iz gastro sveta, kraft piva, impresivne rakije, mehurići u čašama...
Kako upariti rakiju sa hranom?
Radionica će trajati od 15:30-16:30, a na njoj će učestvovati Ilija Malović i Zoran Radoman, priznati autoriteti za rakiju i autori veoma popularnog bloga Rakija, uglavnom
2 miliona dinara prikupljeno na 5 Star Dinner!
Na humanitarnom gala događaju 5 Star Dinner, održanom u četvrtak, 26. septembra u restoranu The Square u okviru hotela Square Nine, prikupljeno je 2 miliona dinara, a novac će biti i ove godine uplaćen Svratištu za decu ulice koje radi pri Centru za integraciju mladih
Rod Smit MW na čelu Institute of Master of Wine
U jednoj od prvih javnih reakcija nakon nezvanične vesti o promeni na vrhu Instituta, Rod Smit MW kaže za Vino & Fino da mu je ambicija da u klimi globalne nesigurnosti njegova kuća održava snažne veze sa vinskom planetom
Od tartufa do čekanja na Mišlenove zvezdice
Donosimo vam program panela u Sali 2 Silosa, sa četiri uzbudljiva razgovora na sasvim različite i intrigantne teme.
Predstavljeni odabrani delikatesi i vina iz Španije
Preko dvadeset izlagača u saradnji sa lokalnim uvoznicima predstavilo je više od 50 vina iz renomiranih španskih vinskih regiona
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»