MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Otvara se prvi Hyatt resort u Crnoj Gori
Gastro pregled: Idete li u hotelske restorane?
Veliki broj restorana sa Mišlenovim zvezdicama smešten je upravo u hotelima, kao i neki od najboljih svetskih barova, i po pravilu, u njima se traži mesto više, a rezervacija je neophodna
Udruženje Balkanska vina - novi most saradnje
Simpozijum održan u Skoplju bio je kulminacija jednonedeljnog putovanja, gde su renomirani svetski vinski novinari posetili šest država Zapadnog Balkana
GROW du Monde ove godine u Hrvatskoj
Grašac je regionalna sorta ogromnih potencijala i bogate istorije, a sam naziv takmičenja, GROW, predstavlja akronim sastavljen od različitih naziva grašca: Graševina, Olaszrizling i Welschriesling
Bagrina: cvetna tajna istočne Srbije
Nakon dugog perioda koji je bagrina provela u poluzaboravu i na putu ka potpunom nestajanju, bagrina je ušla u fokus javnosti, što kroz hit seriju Tajna vinove loze koja je prikazana pre dve godine, što kroz napor vinara i vinskih stručnjaka da je vrate na zasluženo mesto na vinskoj mapi Srbije
Vino, kotlići, smeh i fruškogorski drumovi
Uprkos kiši i lošem vremenu, prošlog vikenda, nas petoro kolega, drugara i hedonista iz Vino & Fino redakcije krenuli smo na trodnevnu ekskurziju na Frušku goru, odlaganu puno puta do sada
Desetodnevna fešta u slavu burgera
Desetodnevna fešta predstavlja burgere i burger kulturu, uz deo klasičnog američkog BBQ-a
Nova knjiga o Bordejnu uskoro u našim knjižarama
Bez presedana po obimu i duboko intimnom uvidu u njegov život, ova Bordejnova biografija jedinstveno je svedočanstvo o izuzetnom čoveku, ispisano rečima ljudi koji su činili njegov svet
Vino, more i dobre vibracije
Nakon devet deševanja u potpunosti posvećenih vinskoj eleganciji, došlo je vreme, navode organizatori, da SuperWine svojim desetim izdanjem i zvanično potvrdi da je iz avangarde prešao u klub klasika
Vinski spektakl u srcu Zrenjanina
Na četvrtom Banatskom festivalu vina, svoje etikete predstavilo je više desetina vinarija iz Srbije i regiona, na zadovoljstvo zaista velikog broja posetilaca
Gastro pregled: Koliko se isplati rad na moru?
Ide leto, a sa njim i ugostiteljski radnici se iz Srbije sele na more. To je trend koji se bukvalno ne menja - u minut do 12, pred letnju sezonu u gradu, konobari, barmeni i kuvari daju otkaz u lokalima u kojima su čak u stalnom radnom odnosu
Ugostiteljstvo u Beogradu se dramatično promenilo!
Povodom šestog rođendana restorana Endorfin, pitali smo vlasnika Miloša Vukšića da nam, simbolično, odgovori na šest pitanja o ugostiteljstvu
Lansirano mleko Barista – za savršenu kafu
Kako navode u Mlekari Šabac, iskreni ljubitelji kafe sa mlekom i vrsni poznavaoci ovog omiljenog napitka u celom svetu i te kako prave razliku u izboru mleka koje koriste za pripremu.
Na Mišlenove zvezdice mislim dok se brijem
Za Srbiju možda zato nema većeg komplimenta, nego da jedan rođeni Francuz smatra da imamo kompleksnu gastronomiju, bogatstvo različitih kuhinja i potencijal za koji kaže da ni izbliza nije iskorišćen
Vinska fotografija godine snimljena je u Burgundiji
- Na ovoj fotografiji nema glamura – kaže Kerolajn Kenjon, jedan od osnivača nadmetanja Pink Lady Food Photographer of the Year, a u okviru koga se bira i najbolja vinska fotografija
«
‹
34
35
36
37
38
39
40
41
42
›
»