MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Održan svetski samit somelijera za vodu
Somelijeri specijalizovani za vodu kadri su čak i da preporuče uparivanja sa hranom, baš kao i somelijeri za vino
Gastro pregled: Ništa bez gazde!
Ugostiteljska industrija kreće se ka restoranima u kojima je atmosfera među gostima i osobljem prisnija, i gde šef praktično poznaje gosta
Ana Roš odustala od restorana u Istri!
Razlog za takvu odluku je neslaganje sa investitorima oko vizije restorana
Letnji muzički spektakl na Rajačkim pivnicama
- Dođite i podelite sa nama čaroliju Rajačkih pivnica. Uživajte u kulturnim sadržajima, muzici, vinu i dobrom raspoloženju na ovom festivalu – poručuju organizatori,
Plesan napada vinograde u Bordou
- Nijedan vinogradar ne seća se ovako nečeg: plesan ne štedi nikoga i neverovatno se raširila – navela je u saopštenju za medije Poljoprivredna komora Žironde (CA33)
Vikend u znaku grašca
Ljubitelji grašca imali su priliku da uživaju u vinima iz dvadeset vinarija sa Fruške gore i iz cele Srbije
U Novi Sad na grašac!
Drugi Festival grašca, manifestacija posvećena sorti od koje se prave izvrsna i svetski poznata vina, biće održan u subotu, 8. jula na Bulevaru Mihajla Pupina 18, odnosno na platou preko puta Dunavskog parka.
Rapsodija u četiri ruke
U četiri ruke, šefovi Moses Džejlan, dobitnik dve Mišlenove zvezde i Mihael Golenc, šef restorana Alfred Keller, priredili su večeru za dugo pamćenje
Francuzi prepolovili potrošnju crvenog vina!
Mladi Francuzi sve više piju bezalkoholna pića, a broj konzumenata vina uzrasta od 18 do 35 godina opao je za 7% između 2011. i 2021. godine
Veliko priznanje za penušavac iz Engleske
Patrik Šmit MW, predsednik žirija u kome je pored njega bilo još pet nosilaca titule Master of Wine, ocenio je da nagrađeno vino ima izuzetan sklad aroma kuvanih jabuka, svežeg hleba i lisnatog testa, kao i britku i suvu završnicu
Pedro Paskal promoviše čileanski sovinjon blan
Paskal će do 27. avgusta promovisati vino Reserva Especial Sauvignon Blanc, koje vinarija opisuje kao "đavolski osvežavajuće"
Migel Tores: Zaustavimo ludilo klimatskih promena!
- Često me pitaju koje je najveće iskušenje za vinski sektor, i uvek, bez zrna sumnje, odgovaram da su to klimatske promene – govori Tores
U Pompejima se pekla pica?
Jelo prikazano na freski naslikano je na zidu kuće koja se nalazila blizu jedne od pekare koja je opskrbljivala stanovnike grada uništenog u erupciji Vezuva 79. godine nove ere, a arheolozi su ga pronašli tokom nedavnih radova u centru Pompeja
Džensis Robinson lansirala katalog starih loza
Puštanje u rad sajta Old Vine Registry vrhunac je dugogodišnje inicijative Džensis Robinson, koja je pre više od 15 godina počela da piše o baštini starih loza
Porto Montenegro dočekuje vinsku elitu
Organizatori kažu da je, ako je suditi po preliminarnoj listi vinarija-izlagača, pred nama najbolji dosadašnji SuperWine
«
‹
31
32
33
34
35
36
37
38
39
›
»