MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Bordo 2022: Žega i suša
Sonja Stojić, distributerka vina i velika poznavateljka francuskog vinskog podneblja, u svojoj analizi berbe 2022. u Bordou ispričala je uzbudljivu priču o godini visokih temperatura i nesvakidašnjih suš
Zemunski Thyme uskoro i u centru Beograda!
Osnivači ovog malog street food bistroa koji je zaludeo Beograđane, šefovi Nikola Rosić, Nenad Atanasković i Krsto Simović već užurbano rade na otvaranju novog objekta koji će se nalaziti u strogom centru grada
Novi dragulj Boke
Limoneto je, govore u ovom lokalu, savršena letnja oaza koja svojim posetiocima nudi više od ukusne hrane, odmora uz more i dobre zabave uz autentično mediteransko iskustvo
Gastro pregled: Zašto Beton hala ne voli ranoranioce
Kada biste poželeli da tokom jutra uživate u suncu i prvoj kafi u nekom od lokala u Beton hali, verovatno ne biste bili usluženi
Zen na vojvođanski način
Idite na salaše jer tamo se sprema domaća hrana, tamo ima i mira i tišine, ali ne manjka i veselja, tamo gde još ima onih koji će vas naučiti ili podsetiti kako se natenane uživa
TRAGOVIMA PREDAKA DO VELIKIH VINA
Šumadiji je teško podariti jednoznačni opis - njene planine, pitome rečne doline i zatalasani, brežuljkasti reljef deo su komplikovane slagalice, iste one koja i vinima Šumadije daje veliko šarenilo sorti i stilova
Noć vina u marini Portonovi
Više od 30 izlagača predstaviće svoje etikete na događaju koji će se održati u subotu, 29. jula
Aditivi u vinu od sada moraju i na etikete
Kako navodi Dekanter, ovo je najznačajnija zakonska modifikacija označavanja vina još od maja 1919,
Sa okusom mora
Dalmatinska vinska scena postaje sve bogatija upečatljivim i izvanrednim vinima, novim interpretacijama gotovo zaboravljenih sorti, novim vinarijama, pa čak i sasvim novim vinogorjima - poput Komarne
JEDNOSTAVNOST KOJA NE TRPI GREŠKE
Kulinarska definicija rižota vrlo je jednostavna: jelo iz severne Italije koje se dobija kuvanjem pirinča sa temeljcem do dobijanja kremaste strukture
Hrabrost za velike stvari
Intervju: Darko Matijašević, vinar
Esta Rose 2022 – letnji adut kuće Imperator
U Imperatoru kažu da se Esta Rose dobro uparuje sa brusketama, pastama sa crvenim sosom, jednostavnim picama kao što su margarita i kaprićoza, rečnom ribom i mnogim drugim jelima sa letnje i jesenje trpeze
Ovorena prva škola za pica majstore u Srbiji
Škola praktično radi od proleća ove godine i pokrenuta je u saradnji sa poznatom napuljskom asocijaciom picajola A.P.N. (Associazione Pizzaiuoli Napoletani)
Kuvanje je sreća
Ekskluzivno: Eduard Ksatruč, Disfrutar, Barselona
Pomeranje granica luksuza
«
‹
30
31
32
33
34
35
36
37
38
›
»