MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Predstavljeni nova vina i nove berbe kuće Bikicki
U ovoj po mnogo čemu nekonvencionalnoj vinariji desile su se i značajne promene ove godine - preselili su podrum u Velike Radince i samostalno nastavili vinski posao, uz Oskara Maurera, ali od sad samo kao savetnika
Davno zaboravljena jela na moderan način
Sastojci koji se koriste za pripremu jela uglavnom se prikupljaju u šumi, a sve što nedostaje nabavlja se iz lokalnog, slobodnog uzgoja
Gastronomska vizija na Beogradskom sajmu
Masterklasovi, degustacije, takmičenja, promocije - sve ovo čeka posetioce dešavanja Food Vision u okviru sajma Wine Vision by Open Balkan
Otvorena Campania Pizza Gourmet za poneti
Testo za picu pravi se od brašna mlevenog na kamenim mlinovima koje stiže direktno iz Italije, dok sve pice izlaze iz peći na drva
Wine Vision by Open Balkan: Detaljna satnica masterklasova i radionica
Ulaz na masterklasove i radionice je besplatan za sve posetioce sajma Wine Vision by Open Balkan sa važećim ulaznicama
Počela je Nedelja italijanske kuhinje u svetu
Nedelja italijanske kuhinje, manifestacija koja se osmi put za redom održava širom sveta, u ponedeljak je svečano najavljena i u Srbiji, u ambasadi Republike Italije u Beogradu
Wine Vision by Open Balkan: Beograd okuplja vinski svet
Sajam Wine Vision je "dragulj u kruni" inicijative Otvoreni Balkan koja povezuje Srbiju, Severnu Makedoniju i Albaniju, i vina i destilati ovih država biće u centru pažnje velikog događaja
Food Vision ove godine u dve hale na Sajmu
Prezentacije, masterklasovi o gastronomiji, kuvanje na licu mesta i takmičenje šefova – sve ovo samo je deo onoga što će posetioci imati prilike da dožive na dešavanju Food Vision
Vuk Vuletić je najbolji somelijer Srbije!
Na takmičenju za najboljeg somelijera Srbije održanom u beogradskom hotelu Hyatt Regency, u organizaciji Udruženja somelijera Srbije – SERSA, jedanaest takmičara iz cele Srbije pokazalo je svoje vinske veštine
David Šimunić predstavio je novi meni restorana The Square
Novi jelovnik donosi dekonstruisanu rusku salatu od čipsa od povrća, burek od guščje džigerice sa izobiljem crnih tartufa, skoro pa zaboravljenu kavurmu i još mnogo toga
Gastro pregled: Kvalitet je pobedio kvantitet
Kafići, restorani, barovi... kod nas je uvek svuda puno i vrvi od gostiju. I kad se ima para i kad se nema, u Srbiji se u lokalima sedi satima, jede, pije, slavi, smeje, svađa…
Bira se novi najbolji somelijer u Srbiji
U finalu, sa početkom u 16.30 časova u Hajatovoj sali Elingtons, publika će imati prilike da uživo na bini gleda tri najbolja takmičara
30 sudija iz celog sveta ocenjuje balkanska vina
Među sudijama na Open Balkan Wine Trophy biće i neka od najpoznatijih vinskih ličnosti iz regiona i celog sveta
Wine Vision by Open Balkan: Vinski svet na dlanu
Program radionica i masterklasova ove godine je izuzetno bogat, od degustacije kineskih vina do razgovora o kultnim vinima iz našeg regiona
Veliki šefovi sveta okupili su se u u Istanbulu
Jedno od najvećih kulinarskih imena koja su se ove godine pojavila u Istanbulu je Eduard Ksatruč, šef restorana Disfrutar u Barseloni
«
‹
23
24
25
26
27
28
29
30
31
›
»