MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vranac iz Plantaža pobedio na Vranec Selection by CMB
Vina iz Srbije osvojila su tri medalje, zlato za Vranac Potrkanjski 2019 vinarije Jović, i srebra za Vranac Potrkanjski 2016 i Opus 2019 vinarije Todorović
Gastro pregled: Restorani će preživeti zabranu pušenja
Slika je uvek ista – ugostitelji su u panici jer bi, kako većina njih misli, izgubili goste, a možda i bili prinuđeni da zatvore lokale, dok nepušači ne mogu da dočekaju trenutak da u ukusu hrane u restoranu konačno uživaju bez duvanskog dima
Na klopi kod Dabiza Munjoza u Madridu
U najneformalniji restoran čuvenog šefa može se ući i bez rezervacije, kokteli se služe u čašama u obliku srca, a ambijent podseća na kinesku četvrt
RESTORAN U KOM NEMA ZAMRZIVAČA
Jasmina Vukašinović u „prošlom životu” radila je u poreskoj upravi i u jednom trenutku njena ljubav prema gastronomiji presudila je u odluci da napusti taj posao
Trideseti ProWein oboriće sve rekorde
Na promotivnom putovanju u Budimpešti koje je organizovano za novinare centralne i jugoistočne Evrope mogli smo da čujemo šta nas čeka na sajmu ProWein 2024.
Rebula, moćna vladarka Goriških brda
Uzbudljivo putovanje kroz zemlju koja je dom za rebulu i vrhunska vina koja od nje nastaju moglo je da počne!
Ušuškavanje za hladne dane
U susret sezoni praznika, odabrali smo, i u najnovijem, 49. broju magazina Vino & Fino predstavili, zanimljive predmete koji su nas opčinili dizajnom i performansama
Gastro pregled: Kraj za Bitni Špirs?
Da li se Bitni Špirs zatvara zauvek ili su stvarno samo umorni i idu na dužu, zimsku pauzu? Ako pitate Zeku, on će vam reći "stay tuned", ali imam i ja svoje, proverene izvore koji kažu nešto drugo
IoT tehnologija - velika pomoć vinarima
Usvajanje najnovije tehnologije nije nešto čega se treba kloniti. Čak ni u industrijama gde su tradicija, zanat i lični dodir stvaraoca na prvom mestu
Sa okusom soli
Od Ravnih kotara, preko doline Neretve i Komarne, Pelješca i Korčule, do Kaštela i Primoštena, odabrana ekipa internacionalnih vinskih eksperata i novinara upoznala je jednu sasvim drugačiju Dalmaciju
Vrhunske rakije i rok muzika u Dorćol placu
Na festivalu ćete moći da uživate u nagrađenoj rakiji od dunje sa Avale, premijum šumadijskim šljivovicama od kojih su neke i 30 godina stare, rakijama od karmen i abate fetel kruške...
Hedonistički raj u Beogradu
U neposrednoj blizini same vinoteke otvoren je svojevrsni klub za poznavaoce vina i hedoniste, u kome su velika vina iz celog sveta dostupna za uživanje u jedinstvenom ambijentu
Inovativno vinogradarstvo u doba klimatskih promena
Na masterklasu Tikveša u okviru sajma Wine Vision by Open Balkan govorilo se o primeni najsavremenijih tehnoloških rešenja u vinogradu
The Šušu - slatke i slane vesti iz pera Nine Babić
Autorka projekta The Šušu je Nina Babić, našoj javnosti dobro poznata kao vlasnica poslastičarnice i škole poslastičarstva Gđa Mirkov
Napuljski vulkan ukusa
Napolitana pica danas je svakako najpoznatija i najprestižnija od svih i po autentičnom receptu sprema se i u picerijama u Srbiji
«
‹
21
22
23
24
25
26
27
28
29
›
»