MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Josephine - prvi bar iz Srbije na listi 50 Best Discovery
Lista na kojoj je 50 najboljih svetskih otkrića ekstenzija je čuvene the Worlds 50 Best godišnje liste restorana, barova i hotela kao globalne reference za najuzbudljivija ugostiteljska iskustva širom sveta
Gastro pregled: Šta ima za ručak?
Svi žele lokalno, svi žele Srbiju na tanjiru i da se vrate korenima i tradiciji, jer svi čeznemo za starim vremenima, a naročito kada je hrana u pitanju
Jedrenjaci će ponovo prevoziti vino preko Atlantika
Startap kompanija Vela, osnovana u Bajonu 2022. godine, već je, kako navodi magazin Vitisphere, potpisala ugovore sa trgovcima sa obe strane okeana.
Vina starog Rima mirisala su na tost i orahe
Studija, objavljena 24. januara u magazinu Antiquity, baca novo svetlo na rimsku vinsku kulturu, a fokusirana je na glinene sudove u kojima se vino pravilo i čuvalo, kao i na tehnologije vinifikacije
Stiglo je bezalkoholno vino iz srca Bordoa
Ova zima, kako piše Vitisphere, donosi premijeru vina Zero by Edmus bordovske kuće Chateau Edmus u čijem je vlasništvu 1.7 hektara vinograda u apelaciji Sen-Emilion Gran Kru
Gastro pregled: Gledate li MasterChefa?
Šou je uzbudljiv, takmičari interesantni, sudije na visini zadatka, i sam format nema preterano izraženu crtu rijaliti programa
Održan prvi Mišlenov masterklas u Srbiji
Mišlenov vodič je u Beogradu prisutan već tri godine, a ovaj ekskluzivni masterklas prvi je od tri koji će se dešavati tokom 2024. godine, sa ciljem formiranja svojevrsne zajednice šefova u našoj zemlj
Hiša Franko traži somelijera
Tim Hiše Franko, kao se navodi u oglasu, traži pre svega somelijera sa iskustvom u restoranima visoke gastronomije, ima izražene komunikacijske sposobnosti i ozbiljno poznaje vina i vinske regione
Najbolje gastro destinacije u 2024. godini
U okviru svake destinacije pobrojani su i restorani koje nikako ne bismo smeli da propustimo da posetimo u 2024. godini
Gastro pregled: Loša pica koju svi kupuju
U mom komšiluku, na primer, u krugu od recimo, dva kilometra, samo na jednom mestu možete da naručite picu, a da to nije iz obližnjih restorana koji rade picu ili iz Majstora i Margarite. I svi iz kraja je redovno naručuju, nekad je i red za nju, a pica - nikad gora
Dom za koji nisam ni znao da mi nedostaje
U kolumni koju je napisao za osmi broj magazina Outstanding Serbia by Vino & Fino, Guld piše o korenima svoje ljubavi prema Srbiji i njenom nacionalnom piću
Srbija - zemlja za velika vina
Rad Mladena Dragojlovića okićen je brojnim priznanjima, a najnovija je titula za vinsku ličnost 2023. godine u izboru magazina Vino & Fino
Kokteli u JaM-u inspirisani slovenskim mitovima
Najsnažniji utisak ostavlja koktel Morana, osmišljen u čast snažne slovenske boginje zime, Morane, neobična kombinacija vinjaka i kamilice
Stižu Mišlenovi “ključevi” za najbolje hotele
Izbor hotela koji će na ulazu imato istaknutu tablu sa Mišlenovim ključem biće dostupan uglavnom preko veb sajta
Šumadija među vinskim regijama u brzom usponu
U tekstu koji je potpisao osnivač i urednik sajta Winesofa, Danijel Erčej, ističe se istorijski značaj vinske Šumadije kao adut za posetu ovoj regiji
«
‹
18
19
20
21
22
23
24
25
26
›
»