MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Jubilarni vinski praznik kraj Herceg Novog
Na jubilarnom petom Salonu vina predstaviće se više od 50 vinarija, odnosno više od 450 razičitih etiketa vina
Žene u vinskom poslu – fokus 13. takmičenja BIWC
Lokacije na kojima će se održavati ovogodišnje takmičenje su hotel L’Ambassade de Katarzyna, u okviru vinarije Katarzyna Estate u Svilengradu u Bugarskoj, i hotel Bakucha, smešten u okruženju vinograda turske kuće Arcadia Wines and Vineyards.
Napolitane su zavladale
Više nema potrebe da idete u Napulj i druge gradove u Italiji da biste pojeli picu napolitanu, pa čak ni da biste postali sertifkovani pica majstor - jer sve to već imamo!
Više od 200 sireva na Balkan Cheese festivalu
Osim dobrih sireva, kako smo to već navikli od osnivača ovog festivala Srbe Jovanovića, očekuju nas i još drugih interesantnih zalogaja uz sir, razna takmičenja za najbolji sir i sjajna zabava
Mišlenova preporuka za osam godina rada
Pet pitanja za Nami Payackapan Milivojević, Vladimira Damjanovića i Milorada Gajića, Restoran Istok
Twin Tigers džin zablistao je u Dubrovniku
Marko Dragić prikazao koktel Boka za koji je koristio Twin Tigers Craft & Terroir džin iz Srbije, koji pravi vinska kuća Matijašević
Bliži se originalni Grand Tasting u Zagrebu
U svojih dosadašnjih osam izdanja, kao i u predstojećem, devetom po redu, Vinart Grand Tasting pozicionirao se kao događaj od najvećeg značaja za vinsku scenu Hrvatske
MasterChef u Srbiji: šou koji stvara šefove
Zatekli smo užurbanu, pomalo nervoznu atmosferu, verovatno sasvim očekivanu u skupoj produkciji koja ne trpi greške, kao i čitavu malu armiju ljudi sa precizno definisanim ulogama, od tonaca i snimatelja do samih takmičara
Filip Ćirić na Weekend Food Festivalu u Rovinju
Osim Ćirića, učešće su potvrdili i slavni hrvatski šefovi David Skoko, Mate Janković i Katarina Vrenc
Domaće i samo domaće: priča o najboljoj pici u Evropi
Pice ovde koštaju manje od 15 evra, a osim pica, u restoranu možete probati i selekciju ručno rađenih delikatesa poput sušenog svinjskog stomaka, šunke, fermentisanog, lokalnog povrća ili začinjenih maslina
Kada umesto šefova kuhinju vode bake…
Koncept restorana nastao je iz želje vlasnika, Italijana, da ponovo oživi uspomene nakon što je izgubio majku i baku
Podrum Vukoje među najboljima na svetu
Veliku selekciju 2018 odlikuju mineralnost i voćnost, izražene su začinske arome, a u njoj se oseća i blizina mora
Zlatna vina Srbije u Palati umetnosti Madlena
Kroz degustacione sesije posetioci će imati prilike da se upoznaju sa pobedničkim vinima, a očekuje ih i raznovrstan prateći sadržaj
Aerodrom u Firenci imaće vinograd na krovu
Na krovu terminala, koji će biti površine oko 50.000 kvadrata i godišnjeg prometa od 5.9 miliona putnika, biće zasađen vinograd površine 7.6 hektara
Gastro pregled: Sajt je digitalno ogledalo restorana
Nemaju svi svoje menije okačene na profilima, ili imaju ali su neažurirani, a kada gost na primer, poželi da sa društvene mreže ode direktno na sajt, ili nema menija ili na sajtu stoji jelovnik sa cenama od prošle sezone
«
‹
17
18
19
20
21
22
23
24
25
›
»