MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Wine Vision by Open Balkan: Pogled na vinsku planetu
Od 22-24. novembra na Beogradskom sajmu gostovaće i vinarije Starog sveta sa viševekovnom istorijom, i one iz zemalja koje tek otkrivaju svoje vinske potencijale
Počelo je veliko ocenjivanje Open Balkan Wine Trophy!
Početak ocenjivanja ujedno je i uvod u sajam Wine Vision by Open Balkan, čije treće, najambicioznije izdanje do sada počinje u petak na Beogradskom sajmu
Salaš kod Stare Dunje nosilac je sertifikata Najbolje iz Vojvodine
Osnivač Salaša kod Stare Dunje, Nenad Čavić, kaže za Vino & Fino da je veoma zahvalan na ovom podsticaju
Food Vision by Open Balkan: Susret balkanskih aroma
Food Vision by Open Balkan, kao posebna sajamska celina koja se održati u dve hale, 5 i 11, donosi ove godine uzbudljive sadržaje – inspirativne masterklasove, izložbe, prezentacije, nadmetanja...
HoReCa Coke Academy: Kako zadržati radnu snagu?
Tokom radionica, učesnici su imali priliku da razmene informacije o tome kako privući, razviti i zadržati kvalitetne kadrove, koji su to ključni inovativni trendovi u ugostiteljstvu, kao i na koji način efikasno upravljati troškovima
Aleksandar Davidović, restoran Stable: Navijam da Srbija što pre dobije zvezdicu
Stable je mesto sa moćnom prošlošću, uspešan primer prenamene zaštićenog kulturnog nasleđa, kojem je udahnut novi život
Somelijer Mik Pare iz Estonije osvojio je evropsko zlato u Beogradu!
Nakon uzbudljive borbe u finalu nadmetanja ASI Best Sommelier of Europe, Africa & Middle East, Mik Pare osvojio je laskavu titulu koju će nositi tri godine
Kolege se opraštaju od poznatog ruskog kuvara preminulog u Beogradu
Zimin je živeo u Londonu, gde je i vodio Zimu, restoran ruske kuhinje sa modernim tvistom, smešten u londonskom kvartu Soho. Rusiju je napustio i preselio se u London neposredno nakon što je počeo rat u Ukrajini,
Trofej ocenjivanja IWSC za Grozdu Muškat iz Podruma Vukoje 1982!
U protekloj deceniji, Podrumi Vukoje 1982 su puno uložili u kraft destileriju koja se nalazi na položaju vinograda Zasad polje, odakle dolazi i muskatno grožđe (muskat hamburg i muskat žuti) za nagrađenu rakiju Grozda Muškat
Trema i teški zadaci: Uzbudljivo polufinale somelijerskog nadmetanja
Ovo je tek treći put da je novinarima omogućeno da prate polufinale, a mi smo imali privilegiju da zavirimo na ovo izuzetno takmičenje čiji je organizator u Srbiji Udruženje somelijera Srbije SERSA,
Počinje Nedelja italijanske kuhinje u svetu
Luka Gori, ambasador Italije u Beogradu podsetio je na kandidaturu kulinarske tradicije Italije za nematerijalnu kulturnu baštinu u UNESCO i značaj koji to ima za italiju
U Beogradu je počelo veliko nadmetanje somelijera
Mišel Astrem Šantom, vicepredsednica Međunarodnog udruženja somelijera ASI za Afriku i Bliski Istok, kaže da je ovo izdanje takmičenja vrlo posebno
Satnica masterklasova i radionica na sajmu Wine Vision by Open Balkan
Ulaz na masterklasove i radionice je, uz prethodnu najavu. besplatan za sve posetioce sajma Wine Vision by Open Balkan sa važećim ulaznicama
Blago Sremskih Karlovaca na sajtu Džensis Robinson MW
Kerolajn Gilbi sumirala je dosadašnje rezultate istraživanja genetskog materijala iz herbarijuma Andreja Volnog, uključujući i tezu po kojoj je grašac nastao baš na Fruškoj gori
Vinski bar Hrastovina postao pečenjara
Ponuda hrane je vrlo svedena, te uz praseće i teleće pečenje kao glavne proizvode, možete da poručite još samo par stvari, poput golijskog ovčijeg krem sira, mladog kraljevačkog kajmaka, ruske salate i svežih rotkvica u krem frešu sa renom
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»