MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Četrnaest novih nosilaca titule Master of Wine
Organizacija koja dodeljuje titulu, The Institute of Masters of Wine, navela je da su kandidati, kao i svake godine, dokazali da poseduju sveobuhvatno znanje o vinskoj kulturi
U prodaji je sprava koja vino oslobađa od sulfita!
Autor ovog izuma je Džejms Kornacki, koji je sredstva za izradu prve serije proizvoda prikupio tokom uspešne kampanje na Kickstarteru - pre dve godine uspeo je da dostigne sumu od 300.000 dolara koje je uplatilo više od 2.000 malih investitora. Ullo je imao debi na tržištu prošlog septembra, po ceni od 79 dolara
Somelijeri obrali Kovačevićeve vinograde
Cela zamisao bila je da se ljudi koji visoko cene finalni proizvod plemenitog grožđa u buteljkama sada upoznaju i sa kompletnim procesom nastajanja njihovog omiljenog pića; i to počevši od onog najtežeg fizičkog posla - ručne berbe u vinogradu
Kroz katakombe do podruma sa arhivskim vinom
Francuska policija još uvek istražuje ovaj krajnje neobičan zločin koji je rezultirao nestankom velikog broja flaša sa grand cru etiketama. Portparol policije rekao je da istražitelji veruju da je ovaj poduhvat dugo i brižljivo planiran
Entoni Bordejn: Mogao bih provesti život u Tokiju!
Moj prvi odlazak u Japan bio je događaj koji mi je na više veoma stvarnih načina promenio život. Glava mi je eksplodirala od Tokija. To mi je ličilo na priliku kada sam prvi put probao LSD. Želeo sam još više i više Japana
Visoka cena uvek popravlja ukus vina?
Test je podrazumevao verovatno najlošije uslove degustacije vina u istoriji: ljudi podvrgnuti eksperimentu ležali su u mašini za magnetnu rezonancu i ispijali vino pomoću cevčice
10 najskupljih vina sveta!
Malene serije, rigorozna kontrola kvaliteta i teroar koji je često vekovima privođen nameni pravljenja najboljih vina - sve to objedinjeno je u pića koja cenom i kvalitetom prevazilaze i domete najbujnije mašte
Testiranjem gena do vina po vašoj meri!
Kritičari kažu da je, ipak, još uvek rano za ovako složene primene genetskih istraživanja jer je prepoznavanje urođene sklonosti ka određenim elementarnim ukusima samo početak veoma ozbiljne naučne putanje
Prvo vino na svetu nastalo je u istočnoj Turskoj
Najstarija otkrivena vinarija, Areni-1, nalazi se u Jermeniji, ali se, po svemu sudeći, najstariji aktivni vinski region nalazio u dolini reke Tigar u Turskoj
Skandal u Francuskoj: stono vino flaširali kao vrhunsko!
Menadžer kompanije, Gijom Rikvert, uhapšen je i potom pušten da se brani sa slobode nakon što je platio kauciju od milion evra, a na tužilaštvu je sada da utvrdi koliko je vina tačno pušteno na tržište sa lažnim geografskim poreklom
Crveno vino smanjuje rizik od šećerne bolesti?
Najmanji rizik od dijabetesa povezan je sa umerenom konzumacijom vina: kod žena koji su pile vino devet puta nedeljno rizik je bio manji za čak 58 procenata
Veštačka inteligencija zamenjuje žive vinare
Tehnika koja se koristi u optimizaciji proizvodnje dobila je naziv “preskriptivna analitika”, a njen rezultat je potpuna automatizacija kontrole temperature, inventara i mnogih drugih aspekata proizvodnje vina
Otkrivena kolekcija madere stare dva veka
Nijedna flaša još uvek nije otvorena, ali postoji velika mogućnost da su vina još uvek dobra za piće. Madera je jedno od najdugovečnijih vina na svetu, usled specifičnog načina fermentacije, a boce koje su dugo putovale i tokom putovanja se izlagale čestim promenama temperature imaju još duži rok trajanja
Sapore sladoledi su se vratili u Beograd
Ceo lokal je u službi sladoleda i njime dominiraju meke boje koje naglašavaju šarene nijanse dezerta koji se pravi svakog jutra u laboratoriji odmah ispod
Piper-Heidsieck šampanjac stigao je i u Srbiju!
Domaćim kupcima odnedavno su na raspolaganju Brut, Rose, Sublime ili Rare iz najboljih berbi kao što su 2002. ili 1998.
«
‹
160
161
162
163
164
165
166
167
168
›
»