MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Večera u Ensu u saradnji sa kućom vina Baltasar
U saradnji sa kućom vina Baltasar i stručnu pomoć Đorđa Zarića, uparena je njegova selekcija etiketa sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku
COOKING CHEF SECKA, MEŠA I KUVA ZA VAS
Prvi multpraktik koji će i skuvati vašu hranu napravljen je, kažu u Kenvudu, od najkvalitetnijeg titanijuma i ima 20 različitih dodataka – od blendera, seckalice, preko mašina za pravljenje sladoleda, paste, mlevenje mesa do mlina
Lepo vinsko iznenađenje iz srca centralne Evrope
Ambasada Slovačke Republike je ponovo upriličila upoznavanje ovdašnje vinske publike sa probranim vinima njihove zemlje, odabravši za tu priliku čak 15 vinskih etiketa koje su, mahom, do sada naišle na najbolji prijem van slovačkih granica
Otvoren hotel Mercure Belgrade Excelsior
Mercure je prepoznatljiv brend vodeće svetske turističke i lifestyle grupe AccorHotels, koji tradicionalno nudi vrhunsku uslugu, a poslovna politika hotelskog brenda Mercure je da na svim tržištima sarađuje isključivo sa lokalnim distributerima hrane i pića
Degustiranje vina je složenije od matematike!
U knjizi Neuroenologija: Kako mozak stvar ukus vina Šepard razrađuje tezu po kojoj ono što doživljavamo kao ukus vina nastaje u mozgu kao rezultat izvanredno složenog procesa
Dan srpske sorte obeležen je na svetskom nivou
Salonom i potonjom žurkom u Gastro pabu 20/44 u Skadarliji protutnjalo je više stotina ljudi i isprobalo sva ponuđena vina koja su doneli predstavnici sedamnaest srpskih vinarija
Cela Srbija danas je u znaku prokupca!
Konferencija je počela prezentacijom prokupaca različitih stilova, a vinski kritičar Igor Luković je kao poseban kuriozitet predstavio Prokupac belo, nastalo u vinariji Milanov podrum, prvo belo vino napravljeno od ove sorte
Globalni vinski nomadi okupili su se u Beogradu
Na druženju u baru Steak & Wine mogla se isprobati izvanredno eklektična kolekcija vina skupljena sa svih strana sveta - od improvizovane horizontale rumunskih vina, preko malvazije iz amfore, do pino noara iz Sonome u Kaliforniji i dvadesetogodišnjeg kjantija
FESTIVAL U SLAVU PROKUPCA
Kruna dešavanja je gostovanje MW Kerolajn Gilbi, jednog od najvećeg vinskih znalaca na svetu, koja će voditi masterklas o autentičnoj srpskoj sorti i vinima napravljenim od nje
Aleksandrović vina i dobra hrana u restoranu Enso
Domaćin vinsko - gurmanske večere u Enso restoranu ove nedelje je vinarija Aleksandrović. Osunčane padine podno Oplenca, struktura zemljišta, ruža vetrova i povoljna klima su prirodna blagodat koja je pretočena u najkvalitetnija vina, uparena sa tasting menijem, specijalno osmišljenim za ovu priliku
Šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe
Svi takmičari imali su poseban zadatak da za što kraće vreme isfiletiraju različite vrste ribe. Izazov je bio veći jer je riba bila spakovana u posebne kutije, čiji sastav nije bio poznat učesnicima sve do trenutka otvaranja
Stiže prvo kinesko vino vrhunske klase!
Peta berba biće kompletirana odležavanjem vina u novom novcatom vinskom podrumu površine 5.600 kvadratnih metara, a u vinogradu u Šandongu, površine 25 hektara, rastu čokoti kaberne sovinjona (55%), kaberne frana (15%), širaza (10%), marselana (10%) i merloa (10%)
I od piva mogu da nastanu sjajni kokteli!
U restoranu Sakura u beogradskoj Beton halik održana je demonstracija pravljenja koktela od piva koju je vodio italijanski koktel majstor Đulio Pentene, predstavnik kraft pivare Birra del Borgo
Wine Jam posvećen prirodnom i oranž vinu
Događaj počinje zatvorenim delom programa od 17-19 časova za vinarije i specijalne goste gde će se međusobno degustirati i predstavljati vina uz razmenu mišljenja i iskustava, a od 19 časova je otvoren za sve zainteresovane posetioce
Vina iz Tikveša oborila rekord u broju nagrada!
Ukupan broj medalja za vina Tikveš i Domaine Lepovo na prestižnim svetskim takmičenjima u ovoj godini, porastao je na 60, što predstavlja rekord ne samo za "Tikveš", već i za sve ostale proizvođače vina u zemlji i širem regionu
«
‹
158
159
160
161
162
163
164
165
166
›
»