MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vinski dnevnik - vaš lični asistent pri degustacijama
Vinski stručnjaci to odavno rade, a sve im se više u tome pridružuju i „amateri“, koji žele da što više nauče iz sopstvenih degustacija. Problem je što takve beleške prečesto umeju da budu konfuzne, nedosledne i razbacane na previše mesta
Deveti BeoWine Fair okupio vinsku Srbiju u Beogradu
Ideja da se BeoWine prostorno u potpunosti izdvoji od Sajma turizma i premesti u hale 7, 8 i 9, kao što je i bilo najavljeno, ove godine iz tehničkih razloga ipak neće biti ostvarena
Predstavljena vrhunska vina vinarije Marjan Pitve
Gosti su se upoznali sa bogdanušom, autohtonom sortom koja raste samo na Hvaru. U drugom delu promocije predstavljena su crvena vina Plavac mali i Plavac mali Plaža
Vinariji Jelić uručena nagrada za vinsku kuću godine
Jelić je govorio i o novoj liniji vina po imenu Adam i Eva, napravljenim po principima organske proizvodnje, kao i o drugim etiketama ove kuće
Tri stotine sireva stiže na 7. Balkan Cheese Festival
Na festivalu će široj publici biti izloženo oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, a na posebnim prezentacijama biće predstavljeni i sirevi iz Italije, koja je ovoga puta pozvana kao zemlja-gost
Hush Hush romantični meni za dan zaljubljenih
Specijalni Hush Hush meni za Dan Zaljubljenih kreiran je da zadovolji sve ukuse i sastoji se od ribljeg i mesnog menija
Metro obeležio godinu Privatne robne marke
Povodom obeležavanja godine Privatne robne marke 9. februara, organizovan je gastro izazov i druženje sa predstavnicima medija u METRO HoReCa Centru. Novi rukovodilac centra – Milica Aleksić, je tom prilikom sa okupljenima podelila kulinarske tajne i savete koristeći upravo METRO proizvode
Šampion Srbije odmerio snage sa Norvežanima!
Takmičenje je započelo četvrtfinalom koje se sastojalo od izuzetno zahtevnog testa sa 55 pitanja na engleskom jeziku, analize dva vina i tri pića. Šest najboljih somelijera iz četvrtfinala prošli su dalje, među kojima je bio u Vuk Vuletić
REVOLUCIJA U CEGERU!
Ceo jelovnik u Cegeru jednostavan je, sveden i precizan. To su sve klasici, u osnovi bazična jela iz taverni, bistroa i kafana, uz poneku smeliju kreaciju u kojoj sav Mirkov talenat dolazi do izražaja
Švajcarski majstori kuhinje gostuju u restoranu Credo
Cena menija iznosi 5.400 dinara, dok je meni sa uparenim vinima dostupan po ceni od 8.300 dinara. Karte za ovaj nesvakidašnji gastronomski događaj mogu se kupiti u restoranu Credo počev od 14. februara
Promocija proseko vina u beogradskom restoranu JaM
Gosti JaM-a mogu uživati u ovom odličnom penušavom vinu do kraja januara po posebnoj ceni od 299 rsd (za čašu proseka) a pored klasičnog proseka dostupna je i extra dry roze verzija vina
Predstavljamo smele zimske kombinacije restorana Enso
Eksperimentisanje, isprobavanje i uklapanje je složen i dugotrajan proces, koji trpi mnoštvo promena dok se ne postigne potpuna harmonija ukusa, ali i samog vizuelnog momenta, koji prati i trenutno godišnje doba
Počeo je sa radom prvi digitalni somelijer!
Izbor vina je veoma strog: od 11.358 vina koja su bila "nominovana" za predstavljanje putem ovog servisa samo par stotina je ušlo u finalnu selekciju, što korisnicima garantuje najviši mogući kvalitet vina koja će im stići na kućnu adresu
Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo na dodeli Oskara
Detaljni uslovi saradnje Američke filmske akademije i kuće Piper-Heidsieck nisu poznati, ali se zna da vinarija obezbeđuje oko 1.500 boca vina i značajnu finansijsku podršku spektakularnom događaju u Holivudu
Slatki ukus Sicilije na dva mesta u Beogradu
Vitrina sa sladoledima prva privlači pažnju. Dvadesetak vrst se delimično menjaju shodno sezoni i promociji novih ukusa, i tu su osvežavajuća breskva, crna čokolada, kokos i pistaći, poseban freddo...
«
‹
154
155
156
157
158
159
160
161
162
›
»