MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Dani francuske kuhinje u restoranu Enso
Gosti restorana Enso mogu da izaberu tasting menu na francuski način, koji se sastoji od 4 ganga inspirisana francuskom kuhinjom
Dva srebra za vina iz Tikveša na Chardonnay du Monde
Nagrade su dodeljene u konkurenciji 679 vina iz 39 zemalja sveta. Ocenjivana su od strane 300 međunarodnih sudija – eksperata za ovu sortu, od kojih je polovina iz Francuske
MAGAZIN CAFE BAR OBJAVIO LISTU NAJBOLJIH RESTORANA 2018.
Kriterijumi za odabir Top 12 beogradskih restorana bili su: kvalitetna usluga, odlična ponuda, stručno osoblje i posvećeni menadžeri, konstantan standard u poslovanju, besprekorna higijena u restoranu i stalno unapređivanje poslovanja
Falsifikovano 66 miliona flaša francuskog vina!
Skandal je utoliko veći kada se ima u vidu veliki ugled kompanije Raphael Michel, koja je osnovana 1899. godine i do sada nije imala nijednu ozbiljnu mrlju u poslovanju
Er Frans nagrađen za kvalitet vina na letovima
Ove nagrade su rezultat uspešne saradnje Air France-asa Paolom Basom, najboljim somelijerom na svetu za 2013. godinu, koji od 2014. godine bira vina i šampanjce za kompaniju, zajedno sa Tijerijem Desovom i Mišelom Betanom, autorima francuskog vinskog vodiča
Poziv na vinsko veče u Saint Ten hotelu
Uz prefinjen ukus menija i čašu vina sa karakterom, Saint Ten Hotel i Temet vinarija pozivaju goste da ugode svojim čulima i dokažu da je veza gastronomije i vina neraskidiva
Kompanije Revin i Wine Art održale vinski salon
Još jedan kuriozitet ovog salona je da je održan u BMW Showroom-u pa su gosti mogli da se upoznaju premijerno i sa najnovijim modelom ovog automobilskog brenda, BMW x2!
Otvorene prijave za BIWC 2018 u Sofiji
Vinari se za novi BIWC mogu registrovati do 13. maja, a Galina Todorova Niforu, direktor BIWC-a, kaže da će oni koji se prijave do 10. aprila imati poseban popust.
Kulinarske zvezde celog sveta okupiće se u Šibeniku!
Pored hrvatskih novinara, blogera i šefova, na kongresu će učestvovati i globalne gastronomske zvezde
U Beogradu održan somelijerski ispit za ASI diplome
Pravo na polaganje ovog ispita imaju oni somelijeri koji već imaju sertifikat somelijera nacionalne asocijacije zemlje u kojoj žive i rade ili pak neke druge svetski priznate i prepoznate institucije koja se bavi edukacijom somelijera kao i da rade na poziciji somelijera najmanje četiri godine
Vinarija Vinum predstavila novi vizuelni identitet
Nove etikete upečatljive su, svedene i originalne, vrlo asocijativne, ali nikako banalne. Jasne boje, mekoća akvarela i kvalitetena štampa zaokružuju znalački potpis kreativnog tima štamparije Crveno iz Valjeva
Vatromet ukusa na večeri povodom Dana Hvara
Prijateljstvo dva restorana, Kod Kapetana sa Hvara i restorana Šaran svake godine okupi veliki broj VIP ličnosti na druženju i degustaciji morskih specijaliteta
Hrvatska vina i mediteranski zalogaji u konobi Tata Mata
Pero Mijakić, direktor predstavništva Hrvatske gospodarske komore, rekao je da je uloga ovog tela da produbljuje regionalnu privrednu saradnju u svim oblastima, pa tako i u oblastima vinarstva i gastronomije
Održana prezentacija hrane i vina sa juga Italije
Prezentacija je održana u sklopu promocije skupa WORKSHOP & B2B – FOOD & BEVERAGE “UKUSI JUGA ITALIJE”, koji će 27. februara biti organizovan u hotelu Hajat
Proglašeni su pobednici BeoWine Challenge Cup-a!
Zlata su dodeljena u kategorijama crvenih, belih i dezertnih vina, dok su ove godine rozei, nažalost, ostali bez zlatnih priznanja
«
‹
153
154
155
156
157
158
159
160
161
›
»