MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Uvodi se porez na bakšiš?
Već se dešava da radnici bakšiš ne dobiju uopšte jer retko gde u Beogradu, ako plaćate karticom, imate mogućnost da ostavite bakšiš, a da nije u vidu gotovine
U poseti biodinamičkim pionirima sa Fruške gore
Imperator & Salaxia najavljuju uzbudljiva dešavanja u narednom periodu, od prvog penušavog vina u mikroseriji do proširenja kapaciteta vinarije
Srpske rakije predstavljene na Weekend Food Festivalu
Na najvećem regionalnom gastronomskom događaju koji se odvijao od 19-21. aprila u svet srpskih rakija učesnike mastesklasa poveo je dr Ivan Urošević, priznati stručnjak za naš najpoznaji destilat
Srpski restorani ponovo sijaju u vodiču Gault & Millau
Tri restorana osvojila su po četiri simbolične kuvarske kape od pet mogućih po propozicijama vodiča Gault & Millau, a osam restorana osvojilo je po tri kape
Sjajni ukusi i mirisi, i još bolja zabava u Rovinju
Više od 2.500 posetilaca uživalo je tokom tri dana trećeg po redu Weekend Food Festivala
U kojoj meri oblik čaše utiče na uživanje u vinu?
Kroz degustaciju vina iz četiri različite čaše, otkrićete kako oblik čaše utiče na percepciju ukusa vina i uvideti kako izbor adekvatne čaše može učiniti vaše vinsko iskustvo izvanrednim
Umro je Mile Ćulibrk, tvorac čuvene beogradske pljeskavice
Skromni lokal na uglu Cvijićeve i Takovske ulice postao je deo gradske baštine iste sekunde kada se pročulo da ga vodi ekscentrik koji je religiozno posvećen Pljeskavici, baš tako, sa velikom P – platonskom idealu tradicionalne pljeskavice od čistog goveđeg mesa
Boca vina u zamenu za odricanje od telefona
Jedna boca će biti data svakom paru koji učestvuje, iako se ponuda menja na jednu bocu po četiri osobe u slučaju grupa, navedeno je na sajtu restorana
Weekend Food Festival – i tradicija i inovacije
Tajna dugovečnosti na gastronomskoj sceni, izvrsnost u kulinarstvu, poverenje u talenat i viziju, kao i pitanje – zašto zanemarujemo tradiciju u gastronomiji i slepo sledimo trendove sa istoka i zapada? To su samo neke od tema i pitanja koja je otvorio treći Weekend Food Festival
Gastro pregled: Silosi, sila ste!
Silosi su zaista jedinstvena destinacija u gradu na kojoj možete da provedete jedan ceo dan, a da bude potpuno sadržajan, bilo da ste sa porodicom, prijateljima ili solo
Izložba čokoladnih figura poslastičara Krsta Radovića
Ovo je druga godina zaredom da se u jednom od lokala Mandarina Cake Shop-a, u Baba Višnjinoj ulici, organizuje izložba humanitarnog karaktera
U petak počinje treći Weekend Food Festival
Posetioce očekuju atraktivne showcooking radionice, masterklasovi, paneli, predavanja poznatih šefova i partiji na kraju dana
Dukley Hotel & Resort poziva na proslavu proleća
Dolazak proleća u Dukley Hotel & Resort obeležava se nizom pažljivo osmišljenih aktivnosti i događaja koji su otvorenog tipa, pa je ulaz slobodan i za one koji nisu gosti hotela
Balkanske sorte – zvezde sajma Vinitaly u Veroni
Na sajmu zapaženo mesto i ove godine imaju balkanski vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, koji zajednički nastupaju na štandu Wine Vision by Open Balkan
Predstavljen novi dizajn linije Luda Mara
Priča o vinima pod brendom Luda Mara zasnovana je na istoimenoj reci, koja ima simboličan, ali i suštinski uticaj na stvaranje vina i vinske kulture u Kavadarcima
«
‹
11
12
13
14
15
16
17
18
19
›
»